facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Τελεσίγραφο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ: Έως και αύριο να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 2 μηνών

Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, εάν δεν πληρωθούν έως και αύριο τα δεδουλευμένα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, αποφάσισαν σε συνεδρίασή τους, όπως τόνισε ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν να λαμβάνουν περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το να μείνει ο νομός Θεσσαλονίκης χωρίς αστικά λεωφορεία είναι η «έσχατη λύση» των εργαζομένων, οι οποίοι «επιθυμούν να εργάζονται και να παρέχουν το κοινωνικό τους έργο.

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα 2 μηνών

Βραδύτερα απ΄ό,τι περίμεναν, υποστήριζαν νωρίτερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ότι προχωρά η διαδικασία καταβολής των δεδουλευμένων τους για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα εξοφληθούν άμεσα.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου των υπαλλήλων στον Οργανισμό, Δημήτρης Τσερμενίδης επισήμανε ότι ενώ η διαδικασία καταβολής των 9,7 εκατ. ευρώ, από τη διαφορά ΦΠΑ έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2016, προχωρούσε κανονικά από τα αρμόδια υπουργεία, κάποια στιγμή «κόλλησε».

«Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή με στελέχη της κυβέρνησης, προκειμένου να αποφασίσουμε ορθά και να μην προβούμε σε κινήσεις που και εμείς οι ίδιοι δεν επιθυμούμε» επισήμανε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίτης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το ποσό των 9,7 εκατ. ευρώ επρόκειτο να καταβληθεί 14 με 15 Δεκεμβρίου 2016, ωστόσο λόγω προβλήματος στο σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται τελικά να μπει στον λογαριασμό του Οργανισμού έως αύριο.

«Αυθημερόν θα βάλουμε και τα δεδουλευμένα στους 2.300 εργαζομένους» είπε και ζήτησε ψυχραιμία, καθώς, όπως σημείωσε, πλέον «μπήκε το νερό στο αυλάκι και είναι άσκοπο και επικίνδυνο να πυροδοτείται το κλίμα μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών».

Τέλος, ο κ. Στεφανίδης επισήμανε ότι το αργότερο στις αρχές της νέας χρονιάς θα συνέλεθει η τριμερής επιτροπή, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το ζήτημα του ΟΑΣΘ και να βρεθεί οριστική και μόνιμη λύση για τη λειτουργία του Οργανισμού.

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news