facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Oμπάμα σε Τσίπρα: Πέραν της λιτότητας, χρειάζεται ελάφρυνση χρέους για την ανάπτυξη

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε το μεσημέρι της Τρίτης ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Ομπάμα στο τέλος της σκάλας και μαζί ανέβηκαν τα σκαλιά για να εισέλθουν στο Μαξίμου.

«Είναι για μας μεγάλη η χαρά και η τιμή να έχετε επιλέξει την Ελλάδα ως έναν από τους σταθμούς του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιού σας και αυτό μπορεί να δώσει από μόνο του τόσο στην Ευρώπη όσο και στην παγκόσμια κοινότητα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν κουβαλάει μόνο την αρχαία παράδοση υπεράσπισης πανανθρώπινων αξιών, μάχεται και στο σήμερα για αυτές, ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, ανθρώπινα δικαιώματα... Παρά τις δυσκολίες σταθήκαμε όρθιοι. Ελπίζουμε πολύ σύντομα οι κόποι και οι θυσίες του λαού να βρουν ανταπόκριση και να έχουμε θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις που αφορούν στην κρίση του χρέους, αλλά και στο Κυπριακό» τόνισε.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για τη θερμή υποδοχή» δήλωσε από τη μεριά του ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι μία περίοδος προκλήσεων για την κυβέρνησή του και τον λαό. Θέλω να τον συγχαρώ για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν πιο ανταγωνιστική την οικονομία. Θα συνεχίσω να υπογραμμίζω ότι μόνο η λιτότητα μόνη της δεν μπορεί να φέρει ανάπτυξη. Χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους για να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτής της ανάπτυξης. Ελπίζω η ανάπτυξη να αποτελέσει το στοιχείο πάνω στο οποίο θα χτίσουμε και να φτάσουμε σε μια βιώσιμη κατάσταση» επεσήμανε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε για ακόμη μία φορά τον ρόλο της χώρας μας στο προσφυγικό. «Θέλω να ευχαριστήσω την Ελλάδα για τη συμπόνια και για τη συνεργασία που έχουμε με την κυβέρνηση για να βρούμε λύση στο θέμα. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση στις συγκρούσεις που προκαλούν τις ροές» είπε.

«Όσον αφορά στο Κυπριακό, η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία και τη δική μας συνεργασία θα συμβάλει για να βρεθεί δίκαιη λύση. Βλέπουμε στην Ελλάδα έναν σύμμαχο» σημείωσε.

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο κ. Ομπάμα μετέφερε και πάλι τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στον ελληνικό λαό.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news