facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Προς Ευρωδικαστήριο: Μέτρα για τους πλημμυρικούς κινδύνους απαιτεί η Κομισιόν

Δέσμη συγκεκριμένων μέτρων για την καλύτερη διαχείριση των πλημμυρικών κινδύνων ζήτησε σήμερα Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προειδοποιώντας με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην αντίθετη περίπτωση.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή απέστειλε επιστολή στις ελληνικές αρχές, με τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης (δεύτερο στάδιο προδικαστικής διαδικασίας) προκειμένου να ευθυγραμμίσουν την εθνική νομοθεσία για την αξιολόγηση και τη διαχείριση των κινδύνων από τις πλημμύρες με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία. Όπως τονίζει η Επιτροπή, στόχος της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις πλημμύρες είναι η μείωση και η διαχείριση των κινδύνων που ενέχουν για την ανθρώπινη υγεία, το περιβάλλον και την οικονομική δραστηριότητα.

Μάλιστα, βάσει της εν λόγω οδηγίας, τα κράτη μέλη έπρεπε να είχαν υποβάλει στην Επιτροπή χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας και χάρτες κινδύνων έως τις 22 Μαρτίου 2014. Η Ελλάδα αθέτησε την αρχική προθεσμία και η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή το Νοέμβριο του 2015.

Με τη σημερινή επιστολή αιτιολογημένης γνώμης, η Επιτροπή δίνει στην Ελλάδα προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει. Εάν η Ελλάδα δεν εγκρίνει τα απαιτούμενα έγγραφα για την πρόληψη των πλημμυρών και δεν τα υποβάλει στην Επιτροπή, μπορεί να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της ΕΕ.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news