facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Παπαδημητρίου: Δεν καταργείται η εφαρμογή του GPS στην αγορά καυσίμων

Δεν καταργείται, άλλα αντίθετα επιβάλλεται, η εφαρμογή του συστήματος GPS στα βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, μετά τις έντονες αντιδράσεις στην Βουλή, αλλά και τα δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για κατάργηση της υπουργικής απόφασης του 2012 που καθιστούσε υποχρεωτική την εγκατάσταση προκειμένου να ελεγχθεί το λαθρεμπόριο. Η μόνη αλλαγή, ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου, αφορά τον υπόχρεο καταβολής του κόστους εγκατάστασης του συστήματος. Πλέον θα επιβαρύνεται και η εταιρεία πετρελαιοειδών. Σημειώνεται ότι στο πολυνομοσχέδιο για την απλοποίηση της σύστασης επιχειρήσεων, που υπερψηφίστηκε, πέραν της ΧΑ, και του ΚΚΕ καταψήφισε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξαιτίας των άρθρων 15 και 23 (πρώην 24) σχετικά με την εγκατάσταση του GPS στα βυτιοφόρα.

«Μέχρι σήμερα το εν λόγω κόστος καταβαλλόταν υποχρεωτικά από τον ιδιοκτήτη ή μισθωτή του οχήματος. Με την τροποποίηση που κατέθεσε η κυβέρνηση ο ιδιοκτήτης ή μισθωτής δεν θα επιβαρύνεται αυτομάτως με αυτό το κόστος, αλλά θα μπορεί να διαπραγματεύεται επί του θέματος με την εταιρεία χονδρικής εμπορίας καυσίμων» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας.

«Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η συμβατική ελευθερία των μερών, προστατεύεται το αδύναμο μέρος της συμβατικής σχέσης (ο μεταφορέας) και δεν μειώνεται επ’ ουδενί το υφιστάμενο επίπεδο παρακολούθησης της διαδρομής των καυσίμων. Αντιθέτως, αυξάνεται η ευελιξία για μεταφορείς και εταιρείες χονδρικής εμπορίας. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ταύτιζαν τη λειτουργία των εποπτικών μηχανισμών του κράτους με αυξημένο διοικητικό βάρος για την υγιή επιχειρηματικότητα. Η διάταξη που κατέθεσε η κυβέρνηση, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να δοθεί τέλος σε αυτή τη στρέβλωση» ανέφερε.

«Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει κάθε μηχανισμό καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων» τονίζεται εξάλλου από το υπουργείο Οικονομικών.

Να διευκρινιστεί σαφώς στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας ότι η νέα ρύθμιση για την τοποθέτηση GPS στα βυτιοφόρα διακίνησης καύσιμων δεν θα αίρει την υποχρεωτικότητα της εφαρμογής του μέτρου που έχει ψηφιστεί από το 2012 ζήτησαν το μεσημέρι στη Βουλή Χρήστος Σταϊκούρας τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ άλλα και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μέσω του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, το πρωί υπήρξε και ένταση στην εθνική αντιπροσωπεία, με τον βουλευτή της ΔΗΣΥ Ανδρέα Λοβέρδου να χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία «βαποράκια συμφερόντων».

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news