facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Επ' αόριστον αναστολή λειτουργίας χειρουργείων στο Νοσοκομείο Λαμίας

Αναστέλλεται η λειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου Λαμίας λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Την παραπάνω καταγγελία έκαναν την Τρίτη οι εκπρόσωποι της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (ΑΡΣΙ).

Όπως επισημαίνουν, το Νοσοκομείο Λαμίας θεωρείται ένα από τα τρία νοσοκομεία-«πυλώνες» σε όλη την περιοχή ευθύνης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, μαζί με το Πανεπιστημιακό Λάρισας και το Αχιλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Δέχεται καθημερινά χειρουργικά περιστατικά από τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, την Ευρυτανία και τη βόρεια Εύβοια. Διαθέτει ΜΕΘ και ΜΑΦ με 16 κλίνες συνολικά, στην οποία διακομίζονται βαρέως πάσχοντες από όλη την Κεντρική Ελλάδα.

«Ανάγκη για χειρουργική επέμβαση μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή τόσο από τα παθολογικά περιστατικά όσο και από τα περιστατικά της ΜΕΘ, εκτός από τα περιστατικά των χειρουργικών τμημάτων. Στο Νοσοκομείο Λαμίας διενεργούνται ετησίως 3.500 χειρουργικές επεμβάσεις όλων σχεδόν των ιατρικών ειδικοτήτων» αναφέρουν.

Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο υπηρετούν μόνο δύο μόνιμοι αναισθησιολόγοι (με βαθμό διευθυντή και επιμελητή Α') ενώ οι οργανικές θέσεις ειδικευμένων αναισθησιολόγων είναι συνολικά οκτώ. Υπηρετεί επίσης μία γιατρός αποσπασμένη από άλλο νοσοκομείο για το χρονικό διάστημα 2014-19, καθώς και ένας επικουρικός επιμελητής.

«Έτυχε τις μέρες αυτές να παρουσιαστούν προβλήματα υγείας στους τρεις γιατρούς: η διευθύντρια υπέστη κάταγμα μέσα στο νοσοκομείο σε ώρα εφημερίας εκτελώντας για πολλοστή φορά εντολή του διοικητή για αναγκαστική υπερεφημέρευση, ενώ οι δύο επιμελητές Α είχαν υποβληθεί πριν από λίγες μέρες σε σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις. Έχοντας απομείνει μόνο ο επικουρικός επιμελητής στο αναισθησιολογικό τμήμα, ο διοικητής αποφάσισε χθες, 31/10, το επ' αόριστον κλείσιμο των χειρουργείων, ενώ ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ απεύθυνε (επίσης χθες, 31/10) "έκκληση" στον επικουρικό επιμελητή να εφημερεύσει μέσα στο νοσοκομείο για τέταρτο 24ωρο στη σειρά ώστε να καλύπτονται οι επείγουσες διασωληνώσεις και οι διακομιδές βαρέως πασχόντων προς άλλα νοσοκομεία. Επίσης από χθες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ έδωσε "εντολή" σε δύο αναισθησιολόγους του Νοσοκομείου Άμφισσας να εκτελέσουν μέσα στον μήνα Νοέμβριο αριθμό εφημεριών στο Νοσοκομείο Λαμίας για τους ίδιους λόγους», τονίζουν.

Δήλωση Κέλλα

Για το θέμα έκανε δήλωση ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας. «Με ανακοίνωσή του, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας ενημερώνει ότι είναι αδύνατη η λειτουργία του χειρουργείου και καλεί τους πολίτες να απευθύνονται στα νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Η ανακοίνωσή του αποτελεί κραυγαλέα ομολογία πλήρους διάλυσης του χώρου της Υγείας. Επιβεβαιώνει την ανικανότητα και την αναλγησία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news