facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Συνθήματα στο γραφείο της προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης

Συνθήματα σε τοίχους και φέιγ βολάν άφησαν πίσω τους άγνωστοι που εισέβαλαν σε πολυκατοικία όπου στεγάζεται το γραφείο της προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, όταν περίπου 20 άτομα που αυτοπροσδιορίζονται αναρχικοί, μπήκαν αιφνιδιαστικά, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, στο κτήριο, έγραψαν συνθήματα στους κοινόχρηστους χώρους και στην είσοδο του γραφείου της συμβολαιογράφου Ιωάννας Μπιλίση-Χρουσαλά και αποχώρησαν.

Ως πρωταγωνιστές της διαμαρτυρίας εμφανίζονται άτομα που ανήκουν στη «Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο", μέλος της Πολιτικής Οργάνωσης -Ο.Σ.-» που υπογράφουν σχετικό κείμενο, το οποίο δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα, Τετάρτη, ημέρα διενέργειας πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της χώρας, εκ νέου απέχουν πανελλαδικά από τη σχετική διαδικασία οι συμβολαιογράφοι.

Οι συμβολαιογράφοι ζητούν από την Πολιτεία τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών που αποτελούν μέρος της απονομής της Δικαιοσύνης, την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή των συμβολαιογράφων, κατ' εξαίρεση διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν αδείας από τους συλλόγους ή τη συντονιστική επιτροπή συμβολαιογραφικών συλλόγων Ελλάδος μετά από σχετικό αίτημα τού επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, όταν κριθεί αναγκαίο.

Ενδεικτικά, θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων, καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news