facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

Κάλεσμα σε συμμετοχή στις διαδηλώσεις που προγραμματίστηκαν με αφορμή την επίσκεψη του απερχόμενου αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα την Τρίτη 15 Νοεμβρίου απευθύνουν μέσω Διαδικτύου ομάδες αντιεξουσιαστών.

Ενδεικτικά:

  • Σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 5 το απόγευμα της Τρίτης καλεί η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ).
  • Την ίδια ημέρα, στις 5.30μμ, επίσης στο Πολυτεχνείο, θα συγκεντρωθούν η αναρχική Ρουβίκωνας, η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, η «Κόκκινη γραμμή-ομάδα για την εργατική αντεπίθεση» και η «Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ».
  • Τέλος, στις 6μμ της Τρίτης, και πάλι στο Πολυτεχνείο, συγκέντρωση και πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία οργανώνουν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών και της Αυτοοργανωμένης Δομής Υγείας Εξαρχείων (ΑΔΥΕ).
Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Ρουβίκωνας, όσο και οι Πυρήνες της Φωτιάς, προτρέπουν δημοσίως τους αναρχικούς, με αναρτήσεις τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, να «υποδεχτούν όπως του αρμόζει» τον αμερικανό πρόεδρο και να του «χαλάσουν τη γιορτή».

Κινητοποίηση κατά της επίσκεψης Ομπάμα οργανώνουν και εργαζόμενοι-φοιτητές:

  • Ειδικότερα, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί την Τρίτη στις 6.30μμ στην Ομόνοια, σε συλλαλητήριο που οργανώνει, από κοινού με το ΠΑΜΕ, τα εργατικά συνδικάτα, τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, τους συλλόγους γυναικών και φοιτητικούς συλλόγους.
Στην Αθήνα αμερικανοί πράκτορες- Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Στο μεταξύ, στην Αθήνα βρίσκονται από το Σάββατο εκατοντάδες αμερικανοί πράκτορες που θα αναλάβουν τη φύλαξη του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διήμερη παραμονή του στην Αθήνα, από κοινού με χιλιάδες έλληνες αστυνομικούς, που θα βγουν στους δρόμους.

Ήδη, όπως έγινε γνωστό, ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας η ομιλία Ομπάμα στην Πνύκα και θα γίνει σε στεγασμένο χώρο, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, τα μέτρα ασφαλείας θα οριστικοποιηθούν το βράδυ της Δευτέρας. Ωστόσο, «δεν θα είναι υπερβολικά, αλλά θα είναι αυτά που απαιτούνται για ένα ασφαλές περιβάλλον, για έναν επισκέπτη όπως ο αμερικανός πρόεδρος».

Για τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, πάντως «όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν, μπορούν να το κάνουν σε περιοχές που δεν θα κινηθεί ο αμερικανός πρόεδρος».


tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news