facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Εξαρθρώθηκε οργάνωση που μετέφερε παράνομα μετανάστες

Οκτώ άτομα εκ των οποίων οι τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν από την διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή και των αστυνομικών αρχών της διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για επτά αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων ηλικίας 19 έως 41 ετών και έναν 49χρονο Έλληνα. Οι συλλήψεις τους [ραγματοποιήθηακν σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη και σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας – Διευκόλυνσης παράνομης εισόδου στη χώρα», «Εγκληματικής οργάνωσης», παράβασης Νόμου «Περί όπλων» και «Αντίστασης».

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι τρεις εκ των συλληφθέντων, διευκόλυναν την παράνομη είσοδο των διακινούμενων αλλοδαπών, από παραμεθόρια περιοχή του Νομού Έβρου και στη συνέχεια, τους οδήγησαν σε έτερο σημείο του ίδιου Νομού. Στη συνέχεια τους επιβίβασαν σε φορτηγό, προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατά τη διάρκεια της διακίνησης, έτερα μέλη της οργάνωσης, λειτουργούσαν ως προπομποί της αυτοκινητοπομπής.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν στο κέντρο της πόλης, δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο οποίο εργαζόταν ως προσωρινά υπεύθυνος ο ένας, καθώς στην κατοχή τους και στο εσωτερικό του καταστήματος, βρέθηκε και κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των 13.600 ευρώ, το οποίο σχετιζόταν με την παράνομη μεταφορά. Από την έρευνα, προέκυψε ότι, τελικός προορισμός των διακινούμενων αλλοδαπών, ήταν διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς είχαν καταβάλει μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους.

Να σημειωθεί, πως τρεις εκ των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους, αντιστάθηκαν, προκειμένου να διαφύγουν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news