facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Επιθεωρητές του υπουργείου Μεταφορών ερευνούν τα οικονομικά του ΟΑΣΘ

«Φύλλο και φτερό» κάνουν ελεγκτές του υπουργείου Μεταφορών τα οικονομικά και τις συμβάσεις του ΟΑΣΘ, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, αφορμή για την οποία στάθηκε το πολυήμερο «χειρόφρενο» που τράβηξαν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών του υπουργείου μετέβη τις τελευταίες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού και συνέλεξε όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Δεν αποκλείεται -μάλιστα- να υπάρξει νέα επίσκεψη στο προσεχές μέλλον, εφόσον παραστεί ανάγκη από τα στοιχεία που θα επεξεργαστούν οι ελεγκτές για τη σύνταξη του πορίσματος, από το οποίο θα προκύψει εάν στοιχειοθετούνται ποινικά κολάσιμες πράξεις ή όχι.

Την έρευνα είχε παραγγείλει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, ζητώντας να διαπιστωθεί ο λόγος που έγινε η επίσχεση εργασίας, αλλά και η αιτία που ο ΟΑΣΘ παρουσιάζει ταμειακά ελλείμματα, με συνέπεια να παρατηρούνται προβλήματα στην καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων του Οργανισμού.

Εκτός από αυτήν την έρευνα, σε εξέλιξη βρίσκεται και δεύτερη, με επίκεντρο τον ΟΑΣΘ, που παραγγέλθηκε από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, Ευαγγελία Καρανίκα. Διενεργείται από πταισματοδίκη και προκλήθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης, με ζητούμενο τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι κάτοικοι της πόλης, εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας στον ΟΑΣΘ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news