facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Σόιμπλε: Η ανταγωνιστικότητα το πρόβλημα της Ελλάδας, όχι το χρέος

Τη θέση του σχετικά με το ελληνικό χρέος επανέλαβε, σήμερα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαμηνύοντας πως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η ανταγωνιστικότητα.

Το τελευταίο διάστημα ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ έχει εκφράσει, πολλάκις, την άποψή του σχετικά με το τι είναι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα: Δηλαδή, μεταρρυθμίσεις, αφού όπως έχει παρατηρήσει, οι συζητήσεις για ελάφρυνση του χρέους δεν βοηθούν τη δρομολόγηση των απαιτούμενων αλλαγών.

«Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της, την επόμενη δεκαετία» σημείωνε την Παρασκευή, σε τραπεζικό συνέδριο στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας ότι «όποιος μιλάει τώρα για ελάφρυνση του χρέους αποθαρρύνει εκείνους που θέλουν μεταρρυθμίσεις».

Παράλληλα, σε σημερινές του δηλώσεις και όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σόιμπλε κάλεσε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να ξεκινήσει να περιορίζει τη χαλαρή νομισματική της πολιτική, συμπληρώνοντας πως μία τέτοια στροφή πρέπει να γίνει με προσοχή.

"Δεν θα κουραστώ να λέω ότι θα το προτιμούσα εάν ξεκινήσουμε όσο γίνεται πιο σύντομα", είπε. "Η έξοδος από αυτήν την ασυνήθιστη νομισματική πολιτική πρέπει να γίνει με έντονη προσοχή", τόνισε, προειδοποιώντας για πιθανό "σοκ" ως αντίδραση σε τέτοια βήματα.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε τη Βρετανία για το ενδεχόμενο μαζικών μειώσεων των φόρων στις επιχειρήσεις, σημειώνοντας πως όσο είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες της Ένωσης.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news