facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Καμία συμφωνία μετά την τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς -Ολα ανοιχτά για δημοσιονομικά, εργασιακά και ενέργεια

Τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, με τη συμμετοχή και της υπουργού Εργασίας Eφης Αχτσιόγλου.

Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, το υπουργείο επανέλαβε τις γνωστές σε όλους θέσεις, ενώ στη διάρκεια της συζήτησης και οι δύο πλευρές ζήτησαν διευκρινίσεις επί σειράς θεμάτων.

Θέμα της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσαν και τα δημοσιονομικά, όπως και η ενέργεια, που μαζί με τα εργασιακά θεωρούνται κρίσιμα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, δεν υπήρξε καμία συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο κλιμακίων.

Οπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος σχολιάζοντας την πορεία των συνομιλιών, «από την Τρίτη και μετά (σ.σ.: δηλαδή μετά το EuroWorking Group) αναμένεται να κλείσουμε θέματα».

Από ελληνικής πλευράς, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας Eφη Αχτσιόγλου, o υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό ζήτημα εισέρχεται σε καθοριστική φάση από τη Δευτέρα. Η Ομάδα Εργασίας του Εurogroup (το γνωτό EuroWorking Group) θα κάνει έναν πρώτο γενικό απολογισμό της πορείας της δεύτερης αξιολόγησης και θα εξετάσει πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news