facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Συνεχίζεται το χάος με τα σκουπίδια στους δρόμους της Ζακύνθου

Σε απόλυτο αδιέξοδο έχει οδηγηθεί η δημοτική αρχή στην Ζάκυνθο σχετικά με το θέμα των απορριμμάτων, αναζητώντας εναγωνίως λύση, καθώς μέρα με την μέρα, οι όγκοι των σκουπιδιών στις γειτονιές της πόλης μεγαλώνουν.

Ο ΧΥΤΑ του Σκοπού παραμένει κλειστός για όλα τα απορριμματοφόρα, εκτός ενός, που συλλέγει τα απορρίμματα από ευαίσθητα σημεία, όπως είναι τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και το νοσοκομείο.

Οι κάτοικοι της περιοχής του Καλαμακίου είναι αμετακίνητοι στη θέση τους, παρά την παρακίνηση της δημοτικής αρχής να δοθεί παράταση στη λειτουργία του ΧΥΤΑ, με χρήση δεματοποιητή για την τοποθέτηση δεμάτων απορριμμάτων.

Παρέμβαση για τα σκουπίδια έγινε από τη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, μετά από καταγγελίες κατοίκων για την δραματική κατάσταση που υπάρχει.

Στο έγγραφο της υπηρεσίας, που απευθύνεται προς τον Δήμο Ζακύνθου, τον αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για την καθαριότητα και κοινοποιείται στον δήμαρχο Ζακύνθου, τον αντιπεριφερειάρχη, και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, επισημαίνονται οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και ζητείται η άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων.

Αύριο, Παρασκευή, ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, θα έχει νέα συνάντηση με τους κατοίκους του Καλαμακίου, καθώς αναμένονται τις επόμενες ημέρες οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για την χωροθέτηση της ενδιάμεσης λύσης για την επεξεργασία των απορριμμάτων στην περιοχή Λίβας, στο χωριό Καταστάρι. Τα έγγραφα θα παρουσιαστούν στους κατοίκους του Καλαμακίου, ίσως και αύριο, ώστε να πειστούν για τις κινήσεις του Δήμου και να αφήσουν τα απορριμματοφόρα να εισέλθουν στο χώρο του ΧΥΤΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news