facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Σε ρυθμό απεργιακών κινητοποιήσεων οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων έχει προγραμματίσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, μαζικές προσλήψεις προσωπικού, αποκατάσταση μισθολογικών απωλειών και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί προγραμματίζουν την αποστολή εξώδικου στις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ για την μη τήρηση των ρεπό και την υπερεφημέρευση, καθώς και την αναπτυξη ιστοσελίδας που θα συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση και οργάνωση του κινήματος τους.

Συγκεκριμένα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ έχει αποφασίσει:

*Παναττική στάση εργασίας, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, 11:00-15:00 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 12:30 το μεσημέρι,
*Συμμετοχή στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 24 Νοεμβρίου,
*Πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου ενάντια στις απολύσεις των επικουρικών γιατρών αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων του κλάδου και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, σε ώρα που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν αποφασίσει να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, στην Αθήνα, καθώς και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 15-17 Νοεμβρίου.

Τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο της Λαμίας για να στηρίξει τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων του νοσοκομείου, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων του ΕΣΥ.

Τέλος, η ΟΕΝΓΕ προγραμματίζει σύσκεψη για τα προβλήματα των γιατρών του ΕΣΥ στις Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, διοργάνωση ημερίδας για τα προβλήματα των ειδικευόμενων, της ιατρικής εκπαίδευσης, της ανεργίας νέων γιατρών και της ιατρικής μετανάστευσης.

Βασικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών είναι:
- Καμία απόλυση κανενός από τους 1.400 επικουρικούς γιατρούς και να απορροφηθούν άμεσα οι πάνω από 600 επικουρικοί που είναι στη λίστα.
- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των ειδικοτήτων, με επίσπευση των διαδικασιών και κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
- Άμεσα μέτρα για την αναστροφή της ιατρικής μετανάστευσης με εξασφάλιση από το κράτος όλων των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, την εργασιακή και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια.
- Αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2010 και άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς περικοπές.
- Επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας και κατάργηση πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.
- Πάταξη φαινομένων αυταρχισμού και τρομοκρατίας από Υπουργείο - Διοικήσεις ΥΠΕ - Διοικήσεις Νοσοκομείων και Διευθυντών ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους υπόλοιπους υγειονομικούς.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news