facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Βίζερ: Οι συζητήσεις για το χρέος απαιτούν συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Η Ελλάδα και οι εκπρόσωποι των δανειστών συζητούν τις μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα και μπορούν να ανοίξουν δρόμο για συζητήσεις τον Δεκέμβριο για την ελάφρυνση του βάρους του χρέους, κάτι που θα προαναγγείλει την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος, υποστηρίζει ο επικεφαλής του Euro Working Group.

«Χρειάζεται να κάνεις μεταρρυθμίσεις και αυτό θα φέρει την ανάπτυξη και αυτό θα ξεκλειδώσει τα μέτρα για τα οποία στην πραγματικότητα έχουμε ήδη συμφωνήσει», αναφέρει ο Τόμας Βίζερ, μιλώντας στο Bloomberg.

Και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουμε εκεί και μετά θα είναι σχετικά ήπια η πλεύση για το υπόλοιπο του προγράμματος».

Το πρακτορείο σημειώνει ότι παρότι ο Μπ Ομπάμα κάλεσε την Ευρώπη να χαλαρώσει την πολιτική λιτότητας, ο Β. Σόιμπλε «έθαψε» τις ελπίδες για σημαντική ελάφρυνση χρέους δηλώνοντας ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, όχι μειώσεις χρέους.

Τσακαλώτος σε Βερολίνο για το χρέος: Μην υπονομεύσετε τις ελπίδες μας!

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του EWG, αν υπάρξει συμφωνία για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, που περιλαμβάνουν και τα εργασιακά, «τότε όλες οι συζητήσεις για το χρέος μπορούν, ελπίζω, να ολοκληρωθούν».

Οι διαβουλεύσεις, πάντως, απαιτούν την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ενας όρος για τις συζητήσεις «είναι ότι δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, είναι επίσης και πρόγραμμα του ΔΝΤ, τουλάχιστον ότι οι συνάδελφοι του ΔΝΤ είναι έτοιμοι να πάνε στο Δ.Σ. του Ταμείου και να τους προτείνουν να δώσουν ένα ακόμα πρόγραμμα στην Ελλάδα», είπε.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news