facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Αρτέμης Αρτεμίου: Με τον Παππά πήγαμε να πουλήσουμε, όχι να αγοράσουμε

Για το ταξίδι που πραγματοποίησε στη Βενεζουέλα με τον Νίκο Παππά μίλησε ο Κύπριος δικηγόρος ειδικός σε θέματα offshore εταιρειών Αρτέμης Αρτεμίου.
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Επικρατείας είχε υποστηρίξει ότι το ταξίδι στη Βενεζουέλα έγινε για να διευρυνθεί η αγορά αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ, ενώ χθες μιλώντας στο Epsilon είπε ότι το ταξίδι οργανώθηκε μαζί με το «αδελφό κόμμα» του Νικολάς Μαδούρο για να συναφθούν συμφωνίες, μεταξύ άλλων, και στον τομέα του πετρελαίου. Σύμφωνα με τον κ. Παππά το ταξίδι «οργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας» και θα εξεταζόταν εάν μπορούν να γίνουν ξένες επενδύσεις και στον τομέα των κοιτασμάτων πετρελαίου, «επειδή έβλεπαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται στην εξουσία».Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά δεν προέκυψε καμία συμφωνία.
Επίσης σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παππά μετέβη στο Καράκας προκειμένου να εξεταστεί εάν η κυβέρνηση Μαδούρο μπορεί να αγοράσει ελληνικά προϊόντα όμως δεν κατέληξαν σε καμία συμφωνία. Μέχρι στιγμής πάντως ο κ. Παππάς δεν έχει διευκρινίσει ποια ήταν η σχέση του με τον Αρτέμη Αρτεμίου και με τους εκπροσώπους των Ελλήνων επιχειρηματιών, με τους οποίους βρέθηκε στο Καράκας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Αρτεμίου «είναι αρμόδιος ποιες από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες θέλει να αποκαλύψει και ποιες όχι».
Tι δηλώνει ο Κύπριος δικηγόρος
Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο ο κ. Αρτεμίου ξεκαθάρισε πως το ταξίδι στη Βενεζουέλα δεν έγινε για αγορά προϊόντων, αλλά για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ελληνικές και κυπριακές εταιρείες να πουλήσουν στη Βενεζουέλα τρόφιμα και προϊόντα μακράς διάρκειας, όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα, όχι για να αγοράσουμε. Προς Θεού, η Βενεζουέλα δεν έχει προϊόντα. Ηταν άλλη η δουλειά του καθενός μας. Για άλλον σκοπό πήγε ο Νίκος Παππάς και για άλλο εγώ. Εμείς πήγαμε για να πουλήσουμε προϊόντα και υπηρεσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα..
Σε ερώτηση για το «τι προϊόντα θα πουλούσατε στη Βενεζουέλα», ο κ. Αρτεμίου απάντησε: «Για παράδειγμα η Βενεζουέλα ήθελε φασόλια τέτοιας ποιότητας που δεν μπορεί να καλύψει η ελληνική αγορά, αλλά μπορούσαν ελληνικές εταιρείες να συνεργαστούν με εταιρείες από τρίτες χώρες. Θα προμήθευαν και αντζούγιες, λάδι, ελιές, προϊόντα μακράς διαρκείας. Ωστόσο στους οικονομικούς όρους τα τσουγκρίσαμε».
Ο κ. Αρτεμίου αναφέρθηκε και στον Έλληνα υπουργό Επικρατείας λέγοντας τα εξής: «Ο κ. Παππάς έκανε τις δουλειές του και εγώ τις δικές μου. Συναντιόμασταν μόνο όταν υπήρχαν εθιμοτυπικού χαρακτήρα συναντήσεις. Σε κάτι μουσεία και σε κάτι κοκτέιλ πήγαμε όλοι μαζί. Στις αμιγώς πολιτικές συναντήσεις πήγαινε μόνος του ο κ. Παππάς».
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Αρτεμίου διέψευσε για μία ακόμα φορά τον Νίκο Παππά καθώς επιβεβαίωσε ότι συνοδευόταν μόνο από ένα ακόμη στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι από αντιπροσωπεία του κόμματος, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Επικρατείας.
Εφ.Συν και Νέα: Πήγαν να ανταλλάξουν τρόφιμα με πετρέλαιο
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών και ρεπορτάζ των Νέων, στόχος του ταξιδιού Αρτεμίου-Παππά ήταν να δώσει η Ελλάδα τρόφιμα στην Βενεζουέλα και σε αντάλλαγμα να πάρει πετρέλαιο από το κρατικό πρόγραμμα της χώρας της Λατινικής Αμερικής «πετρέλαιο αντί για τρόφιμα».
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, για το σκοπό αυτό το γραφείο του τότε προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα ήρθε σε επαφή με μεγάλη ελληνική ενεργειακή εταιρεία πετρελαιοειδών, η οποία διαθέτει και το μόνο καθετοποιημένο διυλιστήριο καυσίμων.
Μάλιστα, όπως γράφει ο Γ. Παπαχρήστος στα ΝΕΑ, αποφασίστηκε η μεταφορά να γίνει από μικροεφοπλιστές για να μη δίνουν στόχο λόγω της έντασης στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα του Ν. Μαδούρο που διαδέχθηκε τον Ούγκο Τσάβες ο οποίος απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2013.
Μετά την ρύθμιση των λεπτομερειών, έγινε και το επίμαχο ταξίδι στο Καράκας. Ο κ. Αρτεμίου βρέθηκε στην αποστολή εκπροσωπώντας τη Μότορ Οϊλ. Μαζί ήταν ο Νίκος Παππάς, ο Κώστας Ήσυχος, (ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με τα αριστερά κινήματα στη Λατινική Αμερική και σήμερα στέλεχος της ΛΑΕ του Π. Λαφαζάνη), ένα ακόμη στέλεχος του Ομίλου πετρελαιοειδών και καμιά δεκαριά μικροεφοπλιστές. Μάλιστα, στο Καράκας ταξίδεψε το 2015 - και αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση - και ο εξάδελφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας.
«Δεν μου βγαίνει στο τηλέφωνο ο Παππάς, θα έρθω Αθήνα και θα τα πω όλα»
Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο Αρτέμης Αρτεμίου είναι «έξαλλος» γιατί, όπως λέει, το Μέγαρο Μαξίμου, του απαγορεύει να μιλήσει και να πει και αυτός τα δικά του, τι ακριβώς συμβαίνει και για τις επενδύσεις (για τις οποίες είχε προσληφθεί), αλλά και για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα. Μάλιστα, παραπονείται, ότι τηλεφωνεί στον κ. Παππά και αυτός δεν βγαίνει στο τηλέφωνο, ενώ κάποτε έβγαινε με την πρώτη: «Του τηλεφωνώ και απαντούν κάτι κορούδες και μου λαλούν ότι θα δώσουν το μήνυμά μου στον Παππά και αυτός δεν με παίρνει πίσω» ακούστηκε να λέει. Ισχυρίζεται δε ότι έτσι όπως πάει το πράγμα χωρίς να δώσει εξηγήσεις και χωρίς να πει τη δική του άποψη μπορεί να καταστραφεί η καριέρα του και λέει ότι κάποια στιγμή θα έρθει στην Αθήνα και θα τα πει όλα.
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news