facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον υπουργό Υγείας

Το Ηράκλειο και συγκεκριμένα το Βενιζέλειο νοσοκομείο, θα επισκεφτεί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου δηλώνει ενάντια σε τέτοιες επισκέψεις, οι οποίες μόνο τα προβλήματα της υγείας δεν λύνουν ενώ σημειώνει πως ο υπουργός δεν έχει πείσει για την αποτελεσματικότητά του.

Η Ένωση Εργαζομένων του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

"Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ Ανδρέα Ξανθού στο Βενιζέλειο Γ.Ν Ηρακλείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου δηλώνει την αντίθεση του σε εθιμοτυπικές επισκέψεις τέτοιου τύπου καθώς σε καμία περίπτωση δεν μας έχουν πείσει για το σκοπό και την αποτελεσματικότητα τους. Και εξηγούμαστε :

Δύο χρόνια τώρα που ο συγκεκριμένος Υπουργός βρίσκεται στο τιμόνι της Υγείας δυστυχώς δεν μας έχει πείσει για την αποφασιστικότητα του αναφορικά με την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν την υγεία και οδηγούν τα Νοσοκομεία προς ΔΙΑΛΥΣΗ. Τη στιγμή που καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ και εξαγγελιών ,στο Βενιζέλειο καλούμαστε να διαχειριστούμε την απόλυτη φτώχεια και υποστελέχωση, η οποία έχει οδηγήσει όλο το προσωπικό στα όρια του, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Καταστάσεις ανθρωποφαγίας και αναρρωτικές άδειες είναι πλέον η ΝΕΑ ΠΑΓΙΩΜΕΝΗ κατάσταση στο Νοσοκομείο, που συνεχίζει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας χάρη στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ του προσωπικού του. Για την κατάντια όμως αυτή δεν ευθύνεται κανένας άλλος παρά μόνο η θεσμική και πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η οποία πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις, εξαθλίωσε τις συνθήκες εργασίας, εξάντλησε τις αντοχές του προσωπικού και υποβάθμισε το ρόλο και την αξία του με κύριο και αποκλειστικό σκοπό την συνέπεια του στις μνημονιακές επιταγές.

Τη στιγμή που η προσέλευση ασθενών στο Βενιζέλειο έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, το προσωπικό μειώνεται χωρίς καμία προοπτική υποστήριξης και ενίσχυσης του. Τα εννέα άτομα που προσλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια δεν αναπληρώνουν το κενό όσων αποχώρησαν ούτε στο ελάχιστο. Προφανώς και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στο φιάσκο με τις προσλήψεις των ΚΑΝΑΛΙΩΝ ούτε και για οποιεσδήποτε άλλες εξαγγελίες, από τις οποίες στα προγράμματα των κλινικών δεν έχουμε δεί ακόμη ΤΙΠΟΤΑ.

Το προσωπικό του Βενιζελείου έχει κουραστεί από ψέμματα, δεσμεύσεις και πολιτικόυς λόγους. Μ’αυτά δεν πείθεται πλέον κανένας, πόσο μάλλον ένα γερασμένο και εργασιακά εξαθλιωμενο προσωπικό, που κουβαλάει στις πλάτες του διαχρονικά την κοροϊδία όλων των Πολιτικών Ηγεσιών του Υπουργείου Υγείας.. Καλούμε λοιπόν τον Υπουργό Υγείας ερχόμενος στο Νοσοκομείο να έχει σαφείς απαντήσεις για τα όσα δεν έχει κάνει μέχρι τώρα και όχι για τα όσα σκοπεύει να κάνει, γιατί πλέον δεν μπορεί να πείσει κανέναν.

Ανακοίνωση και από το Σωματείο ενάντια στην προκατάληψη για τις ψυχικές διαταραχές

"Η έλευση στο Ηράκλειο του υπουργού Υγείας κάθε άλλο παρά μας αφήνει αδιάφορους, αφού η κυβέρνηση του, συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο των προηγούμενων στα πλαίσια της Ε.Ε., προωθεί μέτρα για την παραπέρα συρρίκνωση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας προς όφελος των εμπόρων της αναπηρίας και των φαρμακοβιομηχάνων, που θησαυρίζουν με τη λεγόμενη ψυχιατρική μεταρρύθμιση που μετέφερε το κόστος περίθαλψης και θεραπείας σε μας και τις οικογένειες μας. Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ότι θα προστατέψει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας θυμίζουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των προκατόχων της μιας και η σκληρή πραγματικότητα που ζούμε οι ψυχικά πάσχοντες τη διαψεύδουν:

ΠΡΩΤΟ: Η κοινοτική ψυχιατρική που μας υποσχέθηκαν δεν ήταν παρά το βίαιο κλείσιμο των δημοσίων ψυχιατρείων και η μετατροπή των κλινικών των δημοσίων νοσοκομείων- όπως του ΠΑΓΝΗ- σε μικρά άσυλα, προς όφελος του ιδιωτικού τομέα, καθώς και η μεταφορά των νοσηλευομένων και κατ’ επέκταση του κόστους περίθαλψης και θεραπείας, στην κοινότητα, δηλαδή στις οικογένειες, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή κρατική φροντίδα των ψυχικά πασχόντων. Ακόμα και η παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ που λειτουργεί τελευταία δεν έχει μόνιμο προσωπικό, με αποτέλεσμα κάθε τόσο που λήγουν τα διάφορα προγράμματα χρηματοδότησής της να υποσκάπτεται η λειτουργία της.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Τα φάρμακα δεν λογίζονται ως κοινωνικό αγαθό αλλά ως εμπόρευμα και κατ’ επέκταση οι πολυεθνικές θησαυρίζουν από την όλο και αυξανόμενη συμμετοχή μας στο κόστος αγοράς τους αλλά και από την αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων. Κράτος εν κράτη οι φαρμακοβιομήχανοι, αποκαλύπτοντας τους αδυσώπητους νόμους κίνησης του καπιταλισμού, που πάνω από όλα έχει το κέρδος, αιτία εκτός των άλλων παραγόντων, και της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε η οποία οδηγεί όλο και περισσότερο κόσμο στις υπο-στελεχωμένες και αποδυναμωμένες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

ΤΡΙΤΟ: Τα ΚΕΠΑ «αποθεραπεύουν» μέσα σε δέκα λεπτά εξέτασης χιλιάδες ψυχικά πάσχοντες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2012 περισσότεροι από 70.000 ανάπηροι (!!!) έμειναν χωρίς σύνταξη ή επίδομα αναπηρίας χάρις σε αυτόν τον «κόφτη» συντάξεων και επιδομάτων!

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Το ασφαλιστικό που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τελευταία μετατρέπει τις συντάξεις αναπηρίας σε επιδόματα ένδειας, αφού μείωσε τις συντάξεις, το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές, ενώ προ των πυλών είναι η κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων αλλά και το νέο δυσμενέστερο καθεστώς για τις συντάξεις των ΑμΕΑ.

Μετά τα παραπάνω το Δ.Σ. της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ καλεί τα μέλη του σωματείου μας, όλους τους ψυχικά πάσχοντες αλλά και όλους τους χρονίως πάσχοντες και τα ΑμΕΑ, τη Παρασκευή 4 Νοέμβρη στις 11 το πρωί έξω από την είσοδο του ΠΑΓΝΗ, μαζί με το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο, μιας και τα παραπάνω αφορούν όλους τους σε χρόνιους πάσχοντες και ανάπηρους. Να ανοίξουμε το δρόμο του αγωνιστικού μας συντονισμού, να κάνουμε στην άκρια τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΕΣΑΜΕΑ που λειτουργεί ως δεκανίκι της κυβέρνησης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Διεκδικούμε:

· Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Ψυχική Υγεία για όλους. Αναβάθμιση και στελέχωση όλων των υπαρχουσών δομών Ψυχικής Υγείας. ΟΧΙ άλλα ράντζα, όχι άλλες ελλείψεις σε φάρμακα και υλικά. ΚΑΜΙΑ αναμονή για τον ψυχικά πάσχοντα στα εξωτερικά ιατρεία του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου.

· Δωρεάν παροχή φαρμάκου σε όλους τους ψυχικά πάσχοντες και ανάπηρους με πραγματικά «μηδενική» συμμετοχή. Πλήρη κάλυψη σε φάρμακα για όλους τους πάσχοντες ανεξάρτητα από ποσοστό αναπηρίας.

· ΟΧΙ στο «σφαγείο» των Κέντρων Εκτίμησης και Πιστοποίησης Αναπηρίας

· Δεν δεχόμαστε την εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ σύμφωνα με την οποία η χορήγηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων θα συνδυάζεται από αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ΚΑΜΙΑ ενοποίηση των κριτηρίων για τις παροχές των ΑμΕΑ -ούτε σκέψη για την παροχή σύνταξης μόνο σε αυτούς που έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%.

· Πρόσβαση των ψυχικά πασχόντων που είναι λειτουργικοί και μπορούν να εργαστούν στην αγορά εργασίας. Επίδομα ανεργίας σε όλους άνεργους ανάπηρους. Επαναφορά του αφορολόγητου σε όλα τα ΑμΕΑ. Κάτω ο ΕΝΦΙΑ. Καμιά διακοπή ρεύματος σε ανάπηρους, κανένας πλειστηριασμός".

efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news