facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Στις καλένδες η μεταφορά υπηρεσιών του δημοσίου στο κτίριο Κεράνης

Μπορεί ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, να χαρακτήριζε «μέγα σκάνδαλο» τη μη μετεγκατάσταση δημόσιων υπηρεσιών στο κτίριο του πρώην καπνεργοστασίου Κεράνης στο Ρέντη, υποσχόμενος ότι σύντομα το σχέδιο θα προχωρήσει από την παρούσα κυβέρνηση, αλλά η σημερινή ομολογία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως οι υποσχέσεις και οι σχεδιασμοί παραμένουν στα χαρτιά.

Ο Υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι μέχρι στιγμής ουδεμία υπηρεσία του δημοσίου έχει μεταφερθεί στο κτίριο Κεράνη, για το οποίο το δημόσιο πληρώνει 221.000 ευρώ μηνιαίως από το 2002 προκειμένου να «αραχνιάζει».

Σύμφωνα με τον Ε. Τσακαλώτο μόλις μία νεοσύστατη υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας με 35 υπαλλήλους της οποίας το ενοίκιο κόστιζε 15.000 ευρώ μηνιαίως έχει εγκατασταθεί στο Ρέντη, ενώ ο ίδιος παρέπεμψε όλο το σχεδιασμό στις καλένδες, αρκούμενος να δηλώσει ότι γίνονται μελέτες για την εκμετάλλευση του πολυσυζητημένου κτιρίου - με χωρητικότητα 2.400 υπαλλήλων - στο... μέλλον.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που σύμφωνα με τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος κατέθεσε τη σχετική ερώτηση, το δημόσιο πληρώνει ετησίως 108,5 εκατομμύρια ευρώ για ενοίκια και μόνο το Υπουργείο Οικονομικών 230.000 ευρώ το μήνα.

Αναφερόμενος, δε, σε 7 υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, που οι πληροφορίες ήθελαν να βρίσκονται στη φάση μεταφοράς τους στο κτίριο του Κεράνη, ο Καμμένος στηλίτευσε την κυβερνητική πολιτική, τονίζοντας πως την ώρα που στενάζει η κοινωνία από τις περικοπές δεν είναι δυνατόν να κατασπαταλώνται εκατομμύρια ευρώ για ενοίκια ενώ υπάρχουν άλλες λύσεις. Άφησε μάλιστα υπαινιγμούς περί διατήρησης της πρακτικής των μισθωμάτων για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Μόνο το ΚΕΦΟΜΕΠ δίνει 32.850 ευρώ το μήνα. Η ΕΕΔΕ 15.360 ευρώ το μήνα και το ΣΔΟΕ που ακούστηκε ότι θα μεταφερόταν 135.000 ευρώ το μήνα. Συνολικά 7 υπηρεσίες κοστίζουν 300 εκατομμύρια ευρώ για ενοίκια. Θα ελέγξω σε ποιον δίνουμε αυτά τα ενοίκια, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης αυτών των ακινήτων και γιατί ξοδεύονται αυτά τα εκατομμύρια. Όταν ψάχνουμε 24 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΚΑΣ δεν μπορεί να δίνουμε εκατομμύρια σε ενοίκια ενώ υπάρχουν κτίρια δημοσίου», υπογράμμισε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Για άλλη μια φορά όμως η απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν παντελώς αόριστη, καθώς δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, ούτε παρουσίασε συγκεκριμένο σχεδιασμό.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συμφωνούμε για το στόχο Οι περιπτώσεις που είπατε ήταν υπό μελέτη δεν είχαν αποφασιστεί. Υπάρχουν και πολιτικά θέματα που πρέπει λυθούν. Για παράδειγμα αν η ανεξάρτητη αρχή της ΓΓΔΕ πρέπει να είναι στο ίδιο κτίριο με το γραφείο της υφυπουργού. Πρέπει να το μελετήσουμε. Το κυρίαρχο βέβαια είναι η εξοικονόμηση χρημάτων, να βρούμε τις συνέργειες, να είναι αποτελεσματική η διαδικασία και να προχωρήσουμε πιο γρήγορα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news