facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Τροπολογία για την εκχώρηση γραφείου ευρέσεως εργασίας σε τρίτο πρόσωπο

Τη δυνατότητα μεταβίβασης εφεξής ιδιωτικών γραφείων ευρέσεων εργασίας σε τρίτο πρόσωπο, παρέχει τροπολογία της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.

Συγκεκριμένα με την εν λόγω τροπολογία καταργείται η πρόβλεψη της παραγράφου 3 του άρθρου 99 του νόμου 4052/2012 ότι «η άσκηση της δραστηριότητας Ιδιωτικού Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας και υποκαταστήματός του δεν μπορεί να εκχωρηθεί σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η καταργούμενη ρύθμιση αφορούσε «αδικαιολόγητο περιορισμό στο πλαίσιο της άσκησης δραστηριότητας του Ιδιωτικού Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας», και η νέα ρύθμιση αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγικότητας και την τόνωση ου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Η τροπολογία πάντως πυροδότησε την έκρηξη του ειδικού αγορητή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι νομιμοποιεί «τα δουλεμπορικά» όπως τα χαρακτήρισε γραφεία ρίχνοντας «στα νύχια τους» ένα εκατομμύριο ανέργους, ενώ έβαλλε κατά ριπάς και προσωπικά εναντίον της νέας υπουργού Εργασίας την οποία παρομοίασε με τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

«Για την κυρία Αχτσιόγλου, πρόκειται υποτίθεται για ένα νέο άνθρωπο που ανέλαβε τον υπουργικό θώκο για να λύσει τα προβλήματα των ανέργων και φέρνει στα μουλωχτά μία τοπολογία και ρίχνει στα νύχια των δουλεμπόρων 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Απελευθερώνετε και κατοχυρώνετε τώρα τα δουλεμπορικά γραφεία εύρεσης εργασίας που λέγατε θα τα κλείσετε και τα νομιμοποιείτε. Υπερασπίζεστε την εργασιακή ζούγκλα και βοηθάτε έτσι τα ρατσιστικά παραμάγαζα της Χρυσής Αυγής. Η κα Αχτσιόγλου ως νέα Θατσερόγλου αν έχει ίχνος ντροπής και φιλότιμου πρέπει να αποσύρει αυτή την τροπολογία», σημείωσε σε υψηλούς τόνους ο κος Συντυχάκης.

Πιο ήπια ήταν η κριτική του Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι, ο οποίος επέστησε την προσοχή στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως η επίμαχη τροπολογία εμπεριέχει παγίδες. Συγκεκριμένα όπως υπογράμμισε δεν συμπεριλαμβάνει σαφή πρόβλεψη ότι το τρίτο πρόσωπο στο οποίο θα εκχωρείται ένα τέτοιο γραφείο θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου. «Αυτό δεν το ορίζει η διάταξη, άρα είναι προβληματική η υπουργική τροπολογία. Δεν θα την ψηφίσουμε παρά μόνο αν την επαναδιατυπώσετε με σαφήνεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news