facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Σόιμπλε κατά Κομισιόν: Δεν έχει εντολή να μάς πει να ξοδέψουμε περισσότερα

Νέες βολές κατά της Κομισιόν εξαπέλυσε την Παρασκευή ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς η Επιτροπή ουσιαστικά προέτρεψε Γερμανία και Ολλανδία (οι μόνες χώρες με πλεόνασμα στην ευρωζώνη) να χαλαρώσουν τη δημοσιονομική τους πολιτική από το νέο έτος. Σημειώνεται ότι το 2017 είναι έτος εθνικών εκλογών στη Γερμανία.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Κομισιόν δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το περιθώριο δημοσιονομικών ελιγμών των κρατών – μελών.

«Δεσμευόμαστε από την ευρωπαϊκή νομοθεσία όπως και η Κομισιόν, ξεκαθάρισε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung στο Βερολίνο.

Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, πρόσθεσε, αναφέρει ότι οι προϋπολογισμοί αξιολογούνται από τα κράτη – μέλη. Αντίθετα, η Επιτροπή αξιολόγησε το δημοσιονομικό περιθώριο για την ευρωζώνη και δεν έχει εντολή για κάτι τέτοιο» διεμήνυσε.
'
«Είναι αναγκαίο να παραμείνουμε σταθεροί στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης προκειμένου να προστατεύσουμε το ευρώ» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέρριψε εξάλλου και την Πέμπτη το αίτημα της Κομισιόν προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να τονώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση χαλαρώνοντας τη συνολική δημοσιονομική πολιτική τον επόμενο χρόνο

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news