facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Συγχαρήτηρια Τόσκα παρά τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν την Πέμπτη το βράδυ - για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα - οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο, ωστόσο συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που πήραν μέρος στο σχεδιασμό και υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας.

Αστυνομικές πηγές σημείωναν ότι φέτος η πορεία ήταν ειρηνική, οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. απέτρεψαν το μπλοκ της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης που πήρε μέρος στη πορεία να πάει στο Πολυτεχνείο καθώς υπήρχε σχετική «πρόσκληση» από τους καταληψίες του κτιρίου Γκίνη, ενώ παρά τα επεισόδια δεν προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα και αυτοκίνητα.

Επιπλέον, συμπλήρωναν, φέτος η διαχείριση της κατάστασης είχε ιδιαιτερότητες καθώς επί τρεις ημέρες το Πολυτεχνείο ήταν ανοικτό - μάλιστα και την Τρίτη το βράδυ χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο από ομάδες κουκουλοφόρων μετά την πορεία διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα - ενώ την Πέμπτη τα ξημερώματα αναρχικοί προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου Γκίνη με αποτέλεσμα τον επανασχεδιασμό των μέτρων με έμφαση κυρίως πέριξ του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Όπως επεσήμαναν «κάθε χρόνο οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλειναν πριν ξεκινήσει η πορεία και φέτος έμειναν ανοικτές με πολλούς αντεξουσιαστές στο εσωτερικό με αποτέλεσμα να έπρεπε να διαχειριστούμε μια διαφορετική κατάσταση».

Επίσης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί εκ των οποίων τρεις χρειάστηκε να μεταφερθούν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 13 συλλήψεις και ειδικότερα οκτώ ελλήνων (επτά άντρες ηλικίας 17, 18, 18, 22, 28, 29, 35 ετών και μια γυναίκα 17 ετών), ενός 16χρονου από τη Ρουμανία, ενός 29χρονου από την Αλβανία και τριών Σύρων ηλικίας 19, 19 και 20 ετών ενώ έγιναν και πέντε προσαγωγές.

Μάλιστα, όπως έλεγαν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, οι δυο από τις τελευταίες συλλήψεις έγιναν στην οδό Τοσίτσα και επρόκειτο για άτομα που μόλις είχαν πετάξει βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news