facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Γαβρόγλου: Καμία αλλαγή στο μάθημα των θρησκευτικών -Τι είπε για Ιερώνυμο

«Αδειασε» εντελώς τον Νίκο Φίλη για τις αλλαγές που σχεδίαζε να κάνει στο μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία, ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

«Στόχος είναι του χρόνου τα παιδιά που θα μπουν στην πρώτη Λυκείου, τον Σεπτέμβριο του 2017 να γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα μπουν στις σχολές... Εγώ ελπίζω να καταργηθούν οι Πανελλήνιες και το σχολείο να αρχίσει να παίζει ουσιαστικό ρόλο, να μην είναι ακυρωμένες στην πράξη οι δύο τελευταίες τάξεις του. Τα μισά να κάνουμε από αυτά, θα είμαστε σε καλή μοίρα», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο νέος υπουργός τόνισε πως είναι τυχερός που παραλαμβάνει από τον προκάτοχό του Νίκο Φίλη, ο οποίος έκανε εξαιρετικά και στέρεα βήματα, τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους με ελάχιστες ελλείψεις και αυτό έχει καταγραφεί στη συνείδηση της κοινωνίας.

Ο κ. Γαβρόγλου δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την αντικατάσταση του Νίκου Φίλη, λέγοντας πως με τον προκάτοχό του συνδέονται με φιλία δεκαετιών και τον θεωρεί από τα σημαντικότερα στελέχη της Αριστεράς.

Οσον αφορά τη σχέση του υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας, ο Κώστας Γαβρόγλου, εξηγώντας τις δηλώσεις τους πως πρέπει να είμαστε «μακριά κι αγαπημένοι», αλλά και το «πρώτα τα σημαντικά, δεύτερα τα επείγοντα», υπογράμμισε πως θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι με την συμβολή των ΜΜΕ αλλά και και γενικά «να μην ξεχνάμε τα σημαντικά μπροστά στην καθημερινότητα».

«Οταν θα απευθυνθώ στην Εκκλησία θα το κάνω κανονικά, όχι εμμέσως» και προσέθεσε ότι «δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε... Εχουμε να λύσουμε και να αντιμετωπίσουμε άπειρα και σημαντικά προβλήματα», δήλωσε.

Ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα διφορούμενο στοιχείο, ελπίζοντας ότι η στάση του ελπίζει να εκτιμηθεί και να υπάρξει «αντίστοιχη ανταπόκριση».

«Θα δημοσιευτεί τριετές πλάνο με τις προτεραιότητες για την Παιδεία»

Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο FM», ο Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε πως σε δέκα ημέρες θα δημοσιευτεί πλάνο των προτεραιοτήτων τριετούς πλάνου για την Παιδεία.

«Υπάρχει ένα πολύ σύνθετο θέμα με τους θεσμούς, με τους οποίους πρέπει να συνεννοηθούμε με μεγάλη σαφήνεια, ώστε να δούμε τι θα γίνει με τους διορισμούς και την αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Εχουμε ένα τριετές πλάνο -είχα την χαρά και την εμπιστοσύνη του υπουργού να συμμετέχω στις συζητήσεις με τους θεσμούς για τα εκπαιδευτικά θέματα από πέρυσι τον Οκτώβριο- και είμαστε σε μία πολύ καλή πορεία για την σύνταξη ενός τριετούς σχεδίου, το οποίο δείχνει τις δικές μας προτεραιότητες και με βάση αυτό θα πορευτούμε» είπε ο κ. Γαβρόγλου, διευκρινίζοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα δημοσιοποιηθεί σε περίπου δέκα μέρες. Επισήμανε δε ότι «το σημαντικό είναι οι συνέχειες και όχι οι ασυνέχειες, προσπαθώντας να συμπληρώσουμε διάφορα ενδεχόμενα κενά».#Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα καθημερινότητας στην εκπαίδευση υπογράμμισε: «Ειδικά στα σχολεία είναι πάρα πολύ σημαντικά, γι αυτό και η πρώτη μας μέριμνα θα είναι να ενισχύσουμε την ειδική εκπαίδευση, να αναβαθμίσουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου που τώρα είναι εξαιρετικά προβληματικές, να ενισχύσουμε το ολοήμερο σχολείο, ώστε να διευκολύνουμε όσο περισσότερο γίνεται τις οικογένειες και να κάνουμε και τους νέους να αγαπήσουν τον χώρο του σχολείου και αυτό που εκπροσωπεί».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αλλαγή στο μάθημα των Θρησκευτικών

«Το εννοώ, καμία απολύτως αλλαγή, γιατί και ο Αρχιεπίσκοπος έχει συμφωνήσει στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Φίλη και τον πρωθυπουργό για το τι θα ακολουθήσουμε και βεβαίως θα το ακολουθήσουμε, όπως έχει συμφωνηθεί», είπε.

Οσον αφορά το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, με τον οποίο σήμερα έχει μία πρώτη άτυπη συνάντηση ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε: «Τον σέβομαι, έχει μία καίρια θέση, που παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας και για λόγους ιστορίας και για λόγους συγκυρίας και ελπίζω να είναι αμοιβαία τα αισθήματα».

«Δεν είναι μόνον η πολιτική εξουσία, είναι πώς αντιδρά και η κοινωνία στις πρωτοβουλίες που παίρνονται και αυτό είναι πάντα το πιο δύσκολο θέμα στην πολιτική. Εδώ, λοιπόν, θα πρέπει να δει κανείς ποια είναι τα πιο ώριμα αιτήματα, όπως τα είδε ο προκάτοχός μου και έχουμε κάνει συγκλονιστικά βήματα» ανέφερε ο υπουργός, εξηγώντας: «Άνοιξαν τα σχολεία στην ώρα τους, με βιβλία, όσο κι αν αυτό ακούγεται τετριμμένο. Τόσο τετριμμένο, όμως, που για δεκαετίες δε γινόταν, άρα κάτι δεν πήγαινε καλά, και για το οποίο εγώ είμαι σίγουρος πως κάθε υπουργός ήθελε να γίνονται στην ώρα τους, άρα δεν είναι μόνο το υπουργείο».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news