facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Εντονη αντίδραση ΚΕΔΕ για μειωμένους πόρους στην αυτοδιοίκηση στο νέο προϋπολογισμό

Εκτάκτως συγκαλείται την Παρασκευή το ΔΣ της ΚΕΔΕ μετά την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού, όπου οι προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι για το 2017 μειωμένες κατά 10%, όπως υποστηρίζει η ΚΕΔΕ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης απέστειλε επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην οποία τους επισημαίνει ότι ο νέος προϋπολογισμός αναγράφει για τους δήμους ποσό 2.347 εκ. ευρώ. Αυτό, σημειώνει, είναι το μικρότερο από την εφαρμογή του"Καλλικράτη" αλλά και πιο πριν. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά από τους υπουργούς να υπάρξει διαβούλευση πριν τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, για τη σταδιακή απόδοση της νέας γενιάς παρακρατηθέντων. Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ οι παρακρατήσεις από το 2009 έως σήμερα ξεπερνούν τα 17 δις ευρώ.

Επίσης η διαβούλευση ΚΕΔΕ υπουργείων θα αφορά, την πιστή και κατά γράμμα εφαρμογή του Ν.3852/10 και την αναπλήρωση από άλλες πηγές της εκ νέου μείωσης κατά 10% των πόρων της αυτοδιοίκησης για το 2017. Ακόμη ο κ.Πατούλης , υπενθυμίζει ότι η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση υπέστη την τελευταία εξαετία μείωση κατά 60% και πλέον των πόρων της, από τις μνημονιακές πολιτικές .

real

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news