facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Σύμπραξη κυβέρνησης - ΕΕ κατά των καρτέλ στις κατασκευές

Δύο επιχειρησιακά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν με κοινοτικούς πόρους, την περίοδο 2007-2013 και 2014-2020, περιλαμβάνει η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το καρτέλ στις κατασκευές, για την οποία η ελληνική κυβέρνησης βρίσκεται σε συνεργασία με την ΕΕ.

Όπως επισημαίνεται σε απάντηση του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Παναγιώτη Κορκολή, πρόκειται για έργα των υπουργείων Υποδομών και Περιβάλλοντος καθώς και των Περιφερειών Αττικής και Μακεδονίας-Θράκης που αποτελούν τμήμα ανεξάρτητης έρευνας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σε απάντηση προς τους βουλευτές του «Ποταμιού» κ. Σπύρο Δανέλλη και Γρηγόρη Ψαριανό, ο κ. Κορκολής αποκαλύπτει και μία σειρά από παρεμβάσεις της διοίκησης προκειμένου να αναληφθούν δράσεις που θα αποτρέψουν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παραθέτονται, οι αρχές προχώρησαν σε νομοθετικές παρεμβάσεις, σε οργανωτικές και διοικητικές δράσεις, σε συνεργασίες και εκπαιδεύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα καταστρατήγησης του υγιούς ανταγωνισμού και της απάτης. Για παράδειγμα, στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ έχει καταρτιστεί και έχει υποβληθεί από διετίας στην ΕΕ, η εθνική στρατηγική κατά της απάτης, η οποία προβλέπει ενίσχυση του συστήματος διαχείρισης και ελέγχου του ΕΣΠΑ, με στόχο την πρόληψη, την ανίχνευση και την έγκαιρη αντιμετώπιση. Το σχέδιο περιλαμβάνει 40 ενέργειες για κάθε μία από τις οποίες τέθηκαν διαφορετικά χρονοδιαγράμματα και δείκτες. Αρμόδιες αρχές υλοποίησης του σχεδίου ορίστηκαν η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων ΕΣΠΑ, οι διαχειριστικές αρχές, η ΕΔΕΛ, η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και το ΣΔΟΕ.

newmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news