facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Λήγει η προθεσμία για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9

Λήγει σήμερα Τετάρτη η προθεσμία υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για το Ε9, με βάση το οποίο υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ του 2016.

Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά, μέσω Taxis.

Όσοι κάτοχοι ακινήτων καταθέσουν τροποποιητική δήλωση εμπρόθεσμα θα χρεωθούν με πρόστιμο 50 ευρώ, δηλαδή το μισό από το κανονικό πρόστιμο που ανέρχεται σε 100 ευρώ.

Εάν από την τροποποιητική δήλωση προκύπτει μείωση του φόρου έως 300 ευρώ, η εκκαθάριση θα γίνεται άμεσα από τη διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η επιστροφή θα γίνεται μέσω συμψηφισμού στις επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ του 2016.

Αν η επιστροφή φόρου υπερβαίνει τα 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα πρέπει να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια Εφορία.

Τα πλέον συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι φορολογούμενοι αφορούν τον όροφο που βρίσκεται το διαμέρισμα, ενώ ακολουθούν τα λάθη που αφορούν τη δήλωση βοηθητικών χώρων ως κύριων, και άλλα σχετικά με την ψιλή κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου.

Παράλληλα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επαναβεβαιώσουν τη σωστή θέση σε σχέση με τη θάλασσα αγροτεμαχίων που έχουν στην κατοχή τους. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ ότι σε νομούς όπως των Γρεβενών και της Ευρυτανίας έχουν δηλωθεί αγροτεμάχια δίπλα στη θάλασσα.

Φέτος τα αγροτεμάχια δεν υπολογίστηκαν στον συμπληρωματικό φόρο, και έτσι κριτήρια όπως η απόστασή τους από τη θάλασσα και άλλα γεωγραφικά κριτήρια δεν λαμβάνονται υπόψη.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να διορθώσουν τυχόν λάθη που έχουν κάνει στη δήλωσή τους για τα ακίνητα.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news