facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Γαλλία: Σαρωτική νίκη με σχεδόν 70% για τον Φρανσουά Φιγιόν

Καμιά έκπληξη σε αυτό το β' γύρο των προκριματικών της κεντροδεξιάς για το χρίσμα που θα οδηγήσει στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας τον προσεχή Μάιο. Ο Φρανσουά Φιγιόν συντρίβει τον Αλάν Ζιπέ με μια διαφορά που δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση.

Με καταμετρημένο το 65,7% των ψήφων ο Φρανσουά Φιγιόν λαμβάνει 68% έναντι 32% για τον αντίπαλό του Αλάν Ζιπέ. Η νίκη αυτή δίνει στον Φιγιόν μια αποφασιστική ώθηση και τον φέρνει πιο κοντά στο προεδρικό μέγαρο, αφού για πολλούς ο υποψήφιος της δεξιάς έχει σήμερα το προβάδισμα ώστε να εκλεγεί ο αυριανός πρόεδρος της Γαλλίας.

Φιγιόν: Η αριστερά είναι αποτυχία, η ακροδεξιά καταστροφή

Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ, ο υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές απευθύνθηκε μπροστά σε ένα ιδιαίτερα ένθερμο ακροατήριο. “Η εκλογική διαδικασία έκλεισε και οι ψηφοφόροι πρέπει να επιχαίρουν για την αθρόα προσέλευση” ανέφερε ο Φρανσουά Φιγιόν και πρόσθεσε: “Η νίκη είναι δική μου. Η Γαλλία θέλει την αλήθεια και θέλει και πράξεις”.

Ο υποψήφιος της δεξιάς έτεινε χείρα σύμπλευσης σε όλους τους αντιπάλους του κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών και έστειλε χαιρετισμούς και στον ηττημένο Αλάν Ζιπέ. Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στο Νικολά Σαρκοζί. “Απόψε η σκέψη μου πηγαίνει συγκεκριμένα στο Νικολά Σαρκοζί” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε για την επόμενη μέρα: “Αυτό που μας ενώνει είναι πιο σημαντικό από αυτό που μας χωρίζει. Απόψε απλώνω το χέρι σε όλους εκείνους που θέλουν να υπηρετήσουν την πατρίδα”.

“Οι ψηφοφόροι βρήκαν στο βηματισμό μου τις αξίες της Γαλλίας. Θα τις υπερασπιστώ αυτές τις αξίες. Η αναγέννησή μας θα είναι έργο όλων μας” είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: “Η αριστερά είναι αποτυχία, η ακροδεξιά είναι καταστροφή”.

“Να ευχαριστήσω τους Γάλλους που με εμπιστεύθηκαν, ακόμη και αν το αποτέλεσμα δεν ήταν εκείνο που περιμέναμε” δήλωσε ο Αλάν Ζιπε στην ομιλία του αμέσως μετά τα αποτελέσματα. “Τελειώνω αυτή την προεκλογική εκστρατεία, όπως ξεκίνησα: Ελεύθερος” σημείωσε και έσπευσε να συγχαρεί τον αντίπαλό του. “Δηλώνω τη στήριξή μου από απόψε στον Φρανσουά Φιγιόν και του εύχομαι καλή τύχη και τη νίκη το Μάιο” είπε. Ο Ζιπέ έκλεισε λέγοντας: “Καλή τύχη στη Γαλλία”.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news