facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Αποζημιώσεις 5,5 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους μοιράζει η κυβέρνηση

Εντός των επόμενων ημερών θα πληρωθούν στους δικαιούχους κτηνοτρόφους όλες οι εκκρεμείς οικονομικές αποζημιώσεις του 2016 για την οζώδη δερματίτιδα και τα άλλα προβλήματα υγείας των ζώων, συνολικού ύψους περί τα 5,5 εκατ. ευρώ. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, στους εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων από τους Νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα, με τη συμμετοχή και του αναπλ. υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι για τη θωράκιση του Έβρου από τις ζωονόσους, έχει υποβληθεί -και αναμένεται έγκριση από την ΕΕ- πρόγραμμα προστασίας που αφορά στον αφθώδη πυρετό, την οζώδη δερματίτιδα, την ευλογιά και την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών. Επίσης, μέσα στον Δεκέμβριο θα πληρωθεί στους δικαιούχους αγρότες το σύνολο των ενισχύσεων του 2016 (υπόλοιπο βασικής ενίσχυσης, "πρασίνισμα", εξισωτική κ.λπ.), ενώ επανεξετάζεται όλο το πλέγμα εκκρεμοτήτων για τις πληρωμές ενισχύσεων παλαιότερων χρόνων. Ειδικά οι ενισχύσεις που αφορούν στη βιολογική γεωργία, θα πληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου για την περίοδο 2013-2014 και εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 για το έτος 2015.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στην πρόσφατη υπουργική απόφαση, με την οποία αυξήθηκε το ανώτατο ποσό που μπορούν να εισπράξουν οι δικαιούχοι Εξισωτικής Αποζημίωσης των ορεινών περιοχών, από 100 ευρώ το εκτάριο σε 125 ευρώ το εκτάριο, και κύριοι ωφελούμενοι από την αύξηση αυτή είναι οι κτηνοτρόφοι, καθώς η κτηνοτροφία αποτελεί τη βασική δραστηριότητα στις ορεινές περιοχές.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/capital

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news