facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΥΠΟΙΚ: Εκτακτο οικονομικό βοήθημα 350-400 ευρώ στους ναυτικούς

Στα 350 ευρώ για τους άγαμους και στα 400 ευρώ για τους έγγαμους, τους εξομοιούμενος με αυτούς ή όσους έχουν παιδιά, ορίζεται το έκτακτο οικονομικό βοήθεια των άνεργων ναυτικών για τα Χριστούγεννα.

Τη σχετική απόφαση υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης αρχίζει από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και τελειώνει στις 29 Δεκεμβρίου 2016. Το ποσό θα πιστώνεται σε τραπεζικό λογαριασμό, ενώ οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται στον Οίκο Ναύτου Πειραιά ή στις Λιμενικές Αρχές που έχουν ορισθεί για την ασφαλιστική κάλυψη των ναυτικών, στις οποίες θα γίνει και ο έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Για να πάρουν το επίδομα οι άνεργοι ναυτικοί θα πρέπει, αθροιστικά:
α) Να έχουν συνολική θαλάσσια υπηρεσία μεγαλύτερη από πέντε (5) χρόνια, από την οποία δώδεκα (12) μήνες, τουλάχιστον, μέσα στην τελευταία (πριν από την 25η Δεκεμβρίου 2016) τριετία, ή είκοσι τέσσερις (24) μήνες συνολική θαλάσσια υπηρεσία κατά την τελευταία (πριν από την 25η Δεκεμβρίου 2016) πενταετία.
β) Να έχει μεσολαβήσει, από την τελευταία απόλυσή τους και μέχρι την 25η Δεκεμβρίου 2016, χρονικό διάστημα όχι μικρότερο από τριάντα (30) ημέρες και μέχρι είκοσι τέσσερις (24) μήνες (δηλαδή ανεργία από 25-12-2014 έως 25-11- 2016).
γ) Να είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ανέργων του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και να έχουν κάρτα ανεργίας, η οποία εκδόθηκε από την ημέρα της τελευταίας απόλυσης του ναυτικού και μετέπειτα.
δ) Να μην παίρνουν σύνταξη ή δώρο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ή βοήθημα οποιασδήποτε άλλης μορφής, κατά το χρόνο της καταβολής και να μην προστατεύονται από άλλο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα.
ε) Να μην έχουν επιδοθεί σε άλλη βιοποριστική απασχόληση μετά την αναγραφομένη στο ναυτικό τους φυλλάδιο τελευταία απόλυση ή την αναγραφομένη στο διαβατήριό τους ημερομηνία εισόδου στη χώρα.
Τα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας, όπως και η επιδότηση σπουδαστών δεν θεωρούνται βοήθημα άλλης μορφής.

Την οικονομική ενίσχυση δικαιούνται να λάβουν επίσης οι εξής κατηγορίες ανέργων ναυτικών:
α) Ναυτικοί που δεν μπορούν να εργασθούν γιατί πάσχουν από χρόνια νοσήματα, εφόσον έχουν πάνω από πέντε χρόνια θαλάσσια υπηρεσία. Απαιτείται προσκόμιση τελευταίου εκκαθαριστικού της εφορίας.
β) Ναυτικοί άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) που απολύθηκαν από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά την 25η Ιουνίου 2016, εφόσον έχουν τουλάχιστον δύο (2) χρόνια συνολική θαλάσσια υπηρεσία.
γ) Ναυτικοί άνεργοι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΝΕ, που επιδοτήθηκαν κατά τις διατάξεις του ΠΔ 228/1998 (Α΄ 176), όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, για ένα τετράμηνο (4 μήνες) τουλάχιστον μετά την 1η Ιανουαρίου 2016 και δεν ναυτολογήθηκαν από τότε περισσότερο από έναν (1) μήνα.

Για τον υπολογισμό της αναφερόμενης στις παραγράφους 2 και 3 συνολικής θαλάσσιας υπηρεσίας, υπολογίζεται η υπηρεσία που έχει αποκτηθεί, σε πλοία με ελληνική σημαία, σε πλοία με ξένη σημαία, συμβεβλημένα με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ),σε πλοία με ξένη σημαία μη συμβεβλημένα με το ΝΑΤ και εφόσον έχει εξαγορασθεί.

Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ναυτικός νοσηλεύθηκε σε κλινική ή νοσοκομείο, με δαπάνες του οικείου ασφαλιστικού φορέα ή του πλοιοκτήτη, υπολογίζεται ως θαλάσσια υπηρεσία, για την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news