facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Η Εφορία διασυνδέεται online με 84 χώρες για να βρει το μαύρο χρήμα

Στον «παγκόσμιο ιστό φορολογικών πληροφοριών» για την αποκάλυψη του μαύρου χρήματος που κρύβεται σε φορολογικούς παραδείσους και της φορολογικής κλοπής και απάτης μπαίνουν οι ελληνικές φοροελεγκτικές αρχές από τους επόμενους μήνες. Η ελληνική εφορία θα είναι συνδεδεμένη online με 84 χώρες προκειμένου να συντονίζεται στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Έθνους», το σύστημα που θα ενεργοποιηθεί σταδιακά στη διετία 2017-2018, θα ρίξει τα σύνορα του τραπεζικού απορρήτου σε πρώτη φάση σε 84 χώρες, οι οποίες έχουν υπογράψει τη σχετική συμφωνία στο πλαίσιο του ΟΟΣΑ, καταρρίπτοντας ακόμα και το άβατο των ελβετικών τραπεζών.

Το νέο δίκτυο ονομάζεται «Σύστημα Αυτόματης Ανταλλαγής Πληροφοριών» και οι ελληνικές φορολογικές αρχές σκοπεύουν μέσω αυτού να βάλουν στο μικροσκόπιο Έλληνες φορολογούμενους που παρανόμως έχουν μεταφέρει κεφάλαια σε χώρες - φορολογικούς παραδείσους, όπως Ανδόρα, Νήσοι Κέιμαν, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, θεωρώντας ότι είναι ασφαλή καταφύγια και δεν θα εντοπιστούν από τις φοροελεγκτικές αρχές.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή στοιχείων για τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων τα οποία βρίσκονταν το 2016 σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή έχουν τοποθετηθεί σε ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ. σε 54 χώρες του κόσμου.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news