facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Αρνείται τη δημιουργία δεύτερου hot spot ο δήμαρχος Σάμου

Την άρνηση του Δήμου Σάμου να αποδεχθεί τη δημιουργία δεύτερου hot spot έκανε γνωστή στα κυβερνητικά στελέχη που συμμετείχαν σε πρόσφατη σύσκεψη για το προσφυγικό πρόβλημα και τις επιπτώσεις του στη Σάμο, που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο Μαξίμου, ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Αυτό δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος, σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ του νησιού.

«Δεχτήκαμε αφόρητη πίεση, ώστε να συμφωνήσουμε για μια δεύτερη δομή» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Ελισαίος Μαυρατζώτης, που ήταν παρών στη σύσκεψη.

«Για πρώτη φορά πάντως, έχουμε ένα κείμενο με υπογραφές όλων των συναρμόδιων υπουργών και αναμένεται η τήρηση της υπογραφής από όλους» είπε ο κ. Αγγελόπουλος.

Όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, οι φορείς της Σάμου επέμειναν στην άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, από την επόμενη κιόλας εβδομάδα. Σύμφωνα όμως με τους υπουργούς, κ. Βίτσα και Μουζάλα, δηλώθηκε από τον δήμαρχο, ότι η αποσυμφόρηση θα γίνει σταδιακά, σε μικρές ομάδες, για το λόγο ότι οι μεγάλες αναχωρήσεις μπορούν να φέρουν αυτόματα, μεγάλη έλευση προσφύγων -μεταναστών από την απέναντι πλευρά.

Όσον αφορά στην στελέχωση της υπηρεσίας του ασύλου, υπήρξε η δέσμευση ότι θα ενισχυθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, με 28 άτομα. Ο δήμαρχος Σάμου έθεσε επίσης το θέμα του ελέγχου των ΜΚΟ «για τον οδικό χάρτη που πρέπει μια ευνομούμενη χώρα να έχει υιοθετήσει για τις ΜΚΟ και να ξέρει ο καθένας τι ρόλο έχουν, ποια αρμοδιότητα αναλαμβάνουν, ποιον σκοπό πληρούν. Κάναμε επίσης διάκριση μεταξύ διεθνών Οργανισμών και μη εθνικών ΜΚΟ» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημαντικές ήταν τέλος, όπως δηλώθηκε, οι αναφορές του δημάρχου στην συνάντηση και για τις οικονομικές επιπτώσεις που έχουν υποστεί οι κάτοικοι της Σάμου. Όπως δε είπε, σύντομα θα υπάρξει πλήρης φάκελος με στοιχεία από όλους τους φορείς, για να κατατεθεί όταν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τους εκπροσώπους του αρμόδιου υπουργείου. Στην συνέντευξη Τύπου υπήρξαν παρεμβάσεις και από τον αντιδήμαρχο Σάμου, Πάρη Παπαγεωργίου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Ελισαίο Μαυρατζώτη, που ήταν παρόντες στην σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό.

ΑΠΕ - ΜΠΕ/huffingtonpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news