facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

H περαιτέρω στάση της Εκκλησίας για τα θρησκευτικά θα εξαρτηθεί από τον διάλογο, λέει η Ιερά Σύνοδος

H περαιτέρω στάση της Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών θα εξαρτηθεί από τον διάλογο Εκκλησίας και Κυβέρνησης για τα νέα προγράμματα σπουδών. Αυτό αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας μία ημέρα μετά τη συνάντηση Αρχιεπισκόπου, Πρωθυπουργού, Υπουργού Παιδείας, Υπουργού Εθνικής Άμυνης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τους μητροπολίτες πως το καταστάλαγμα από τη συνάντηση στο Μαξίμου ήταν:

«1. Άμεσος διάλογος για το τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών προκειμένου αυτό να εξετασθεί και εν τέλει να αξιολογηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Προς τούτο η Ιεραρχία θα ορίσει εξ Αρχιερέων Επιτροπή. Η Επιτροπή θα εμπλουτισθεί και με ειδήμονες προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει ο διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας.
2. Για την τρέχουσα χρονιά θα αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα βιβλία Θρησκευτικών, τα οποία έχουν ήδη διανεμηθεί στους μαθητές».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «κατόπιν των τοποθετήσεων των Αρχιερέων απεφασίσθη όπως η περαιτέρω στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος θα εξαρτηθεί από την πρόοδο των εργασιών της Επιτροπής διαλόγου.

Στο μεταξύ, το πρωί υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου με την υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη Και δόθηκε η διαβεβαίωση στην Σύνοδο πως για το μάθημα των Θρησκευτικών «ισχύουν τα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και γι’ αυτό κάθε άλλη ενέργεια είναι προσωπικές ερμηνείες του καθενός». αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news