facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Eισαγγελέας δείχνει το εδώλιο σε Αμερικανό πράκτορα, υπαλλήλους της ΕΥΠ και Καρχιμάκη για τις υποκλοπές της κυβέρνησης Καραμανλή

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, την περίοδο 2004-2005, σε βάρος των στελεχών της τότε κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ίδιου του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή η οποία συνδέεται με το αποκαλούμενο σχέδιο «Πυθία», μετά την εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή σε δίκη ενός Αμερικανού πράκτορα, δυο υπαλλήλων της ΕΥΠ αλλά και του πρώην βουλευτή και υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

Η εισαγγελέας Μαρία-Σοφία Βαΐτση προτείνει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να δικαστεί ο Αμερικανός πρώην πράκτορας William Bazil για εμπλοκή στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών.




Επίσης, ζητεί την παραπομπή σε δίκη δυο υπαλλήλων της Ε.Υ.Π. για παραβίαση μυστικών της πολιτείας κατ´εξακολούθηση και για ηθική αυτουργία στο αδίκημα του πρώην βουλευτή και υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Καρχιμάκης φέρεται να κατείχε απόρρητες αναφορές που απευθύνονταν στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς και είχαν ληφθεί από τον ίδιο με μη νόμιμο τρόπο. Σημειώνεται ότι απολογούμενος, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες σε βάρος του. Η εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση άρχισε μετά από αναφορά που υπέβαλε σε βάρος του πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ. 

Για την υπόθεση ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι «πρόκειται για μία στημένη υπόθεση που κατά τους καταγγέλλοντες επαγγελματίες υπόδικους, συκοφάντες και πλαστογράφους, συντελέστηκε το 2005 αλλά κατά παράδοξο τρόπο καταγγέλθηκε το 2013», ενώ έκανε λόγο για ποινικοποίηση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Τέλος τόνισε ότι «η πρόταση της κας Εισαγγελέως δεν έχει καμία νόμιμη βάση, καθώς η ίδια συνομολογεί στην πρότασή της ότι ουδέποτε ανεβρέθηκε το παραμικρό στοιχείο που να αποτελεί έστω ένδειξη πόσο δε μάλλον απόδειξη των καταγγελλομένων εις βάρος μου».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά την απάντησή του.


Ο επίκουρος ανακριτής κατά της Διαφθοράς Δημήτρης Φούκας, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεσή στο σύνολό της, ανέφερε στο πολυσέλιδο πόρισμά του:

Στην Αθήνα από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005 ο William B, Αμερικανός
 πράκτορας, επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών. Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων. Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή του William B και της συζύγου του για το πλημμέλημα της παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων λόγω παραγραφής.

Τον τελευταίο λόγο πάντως για την παραπομπή ή μη όλων των εμπλεκόμενων προσώπων έχει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.


zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news