facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Προβληματισμένοι οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την απόρριψη του αιτήματος συνάντησης τους με τον Αλέξη Τσίπρα

Τον έντονο προβληματισμό τους για το γεγονός πως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κανει δεκτό το αίτημα των δικαστικών ενώσεων για συνάντηση εκφράζουν οι δικαστικοί λειτουργοί του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει πως οι δικαστές ουδέποτε ζήτησαν αυξήσεις εν μέσω κρίσης και δε διεκδικούν τίποτα περισσότερο από αυτό ισχύει σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκφράζει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι εδώ και πέντε μήνες, που εκκρεμεί αίτημα του συνόλου των Δικαστικών Ενώσεων της Χώρας για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί διαθέσιμος χρόνος, προκειμένου οι δημοκρατικά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του συνόλου των δικαστικών λειτουργών να τον ενημερώσουν για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη και να ενημερωθούν με σαφήνεια για το σχεδιαζόμενο από την κυβέρνηση νέο μισθολόγιό μας.
Σχετικώς επισημαίνουμε ότι ουδέποτε ζητήσαμε ούτε επιθυμούμε αυξήσεις εν μέσω κρίσης. Οι δικαστικοί λειτουργοί δε διεκδικούν τίποτε περισσότερο από αυτό που ισχύει σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία. Το σεβασμό δηλαδή του Συντάγματος, το οποίο κατοχυρώνει τηνανεξαρτησία της δικαστικής λειτουργίας, έκφανση της οποίας είναι όχι μόνο η θέσπιση αλλά και η διατήρηση μισθολογίου ανάλογου προς το δικαστικό λειτούργημα (άρθρο 88 παρ. 2 του Συντάγματος). Οι αλλεπάλληλες μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών και η μη συμμόρφωση της πολιτείας στις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες εκδόθηκαν από Δικαστήριο αποτελούμενο κατά πλειοψηφία από μη δικαστές και με τις οποίες απετράπη η τέταρτη-και μόνο-συνεχόμενη μείωση των αποδοχών μας, πλήττει το κράτος δικαίου και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη δικαστική ανεξαρτησία.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news