facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Βγενόπουλος: Δεν έχω διαπράξει αξιόποινη πράξη - Δεν είναι σύννομη η δίωξη

«Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων και κατ' εμού, δεν είναι σύννομη και προκαλεί απορία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επιχειρηματίας.

Όπως υποστηρίζει, «η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση, με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως. Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση.

Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου».

«Υπό τα δεδομένα αυτά, η ποινική μου δίωξη θα ελεγχθεί για τη νομιμότητά της και δικαιολογεί δυσπιστία για την ευθυκρισία και την αμεροληψία όσων την αποφάσισαν», συμπληρώνει ο επιχειρηματίας. «Στην πορεία της διαδικασίας θα αποδειχθεί πανηγυρικά ότι δεν έχω διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη».

Ανασύρθηκε από το αρχείο

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ανασύρθηκε από το αρχείο η δικογραφία που εκκρεμούσε αναφορικά με δάνεια της MIG και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησαν οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης, ασκήθηκε ποινική δίωξη με εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου και 14 ακόμη στελεχών της τράπεζας Marfin. Κατηγορούμενη για ηθική αυτουργία στο αδίκημα καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι η γνωστή εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου.

Η δίωξη αφορά δάνειο περίπου 200 εκατομμυρίων, το οποίο κατά την κατηγορία δόθηκε χωρίς εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρεία IRF της κ. Φράγκου.

Το δάνειο φέρεται να χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρεία μετοχές του ομίλου MIG ΜΙΓ -2,40% και MPB. Σύμφωνα με την κατηγορία, για τη χορήγηση του δανείου δεν υπήρχαν εξασφαλίσεις, ενώ φέρεται να μην έχει αποπληρωθεί.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δικογραφία είχε αρχειοθετηθεί από την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη κι εν συνεχεία ανασύρθηκε από το αρχείο με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με την επίκληση νέων στοιχείων που προέκυψαν.

Την έντονη απορία τους σχετικά με τη δίωξη εξέφρασαν στο Euro2day.gr κύκλοι προσκείμενοι στον Α. Βγενόπουλο, αλλά και σε πρώην στελέχη της Marfin Bank, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

- Ότι δεν έχουν πλήρη γνώση της δίωξης καθώς την πληροφορήθηκαν το πρωί από την ιστοσελίδα «Παραπολιτικά», στην οποία προφανώς κάποιοι τη διέρρευσαν.

- Ότι αν προέκυψαν νέα επιβαρυντικά στοιχεία, θα έπρεπε να έχουν κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση, κάτι το οποίο όμως δεν έχει συμβεί!

- Ότι η υπόθεση ανασύρθηκε από το αρχείο με εντολή της εισαγγελέως Αρείου Πάγου, που είναι τυπικά αναρμόδια καθώς αυτό θα έπρεπε να έχει συμβεί με ενέργεια της εισαγγελέως που είχε χειριστεί την υπόθεση, μετά από αξιολόγηση των όποιων νέων στοιχείων.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news