facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Σκοπιμότητες Μουζάλα καταγγέλλει επιτροπή αλληλεγγύης στη Χίο

Πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες καταλογίζει στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, η επιτροπή για τα δικαιώματα των προσφύγων στη Χίο «Λάθρα» .

Με ανακοίνωση της κατηγορεί τον κ. Μουζάλα για σκόπιμη αλλοίωση των αριθμητικών δεδομένων του προσφυγικού πληθυσμού με στόχο όπως λέει την απόσπαση επιπλέον χρηματικών ποσών από την ΕΕ , αλλά και προσπάθεια παραποίησης της πραγματικότητας όσον αφορά την πορεία υλοποίησης της αμφισβητούμενης νομιμότητας συμφωνίας μεταξύ ΕΕ –Τουρκίας που συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση.

Τις τελευταίες εβδομάδες με σκοπιμότητα λέγονται μισές αλήθειες ή εξόφθαλμα ψεύδη σε ό,τι αφορά τα δεδομένα του προσφυγικού ζητήματος στη Χίο. Αναφέρουμε μόνο τρία ως τα πιο χαρακτηριστικά τα οποία αναπαράγονται με μεγάλη ευκολία χωρίς κανείς να μπει στο κόπο να τα ελέγξει / διαψεύσει.» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ψέμα πρώτο: Ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Μουζάλας δήλωσε ότι δεν έρχονται πλέον πρόσφυγες στα νησιά αλλά μετανάστες.

Η αλήθεια είναι ότι οι Σύριοι εξακολουθούν να είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμός στις αφίξεις που καταγράφονται συνολικά στα νησιά. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ύπατης αρμοστείας, οι εθνικότητες ήταν:

Τον Αύγουστο: 65% Συρία, 8,1% Ιράκ, 7,9% Αλγερία, 1,7% Αφγανιστάν. Από το σύνολο του πληθυσμού αυτού 53% είναι γυναικόπαιδα και 47% άνδρες.

Τον Σεπτέμβριο και πάλι το 40,45% προέρχονταν από την Συρία (377 άτομα), ενώ ακολουθούν άλλες εθνικότητες (154 Αλγερία, 138 Ιράκ, 42 Ιράν). Στον πληθυσμό αυτό υπερτερούν τα γυναικόπαιδα (429 και 403 άνδρες).
Ψέμα δεύτερο: Στη Χίο παραμένουν (4/10) 4.126 πρόσφυγες.

Η αλήθεια είναι ότι στο νησί ο προσφυγικός πληθυσμός δεν υπερβαίνει τα 2400 άτομα, ενώ καθημερινά αναχωρούν προς την ενδοχώρα. Η σκόπιμη διόγκωση του αριθμού των προσφύγων στο νησί μας από τον κ. Μουζάλα γίνεται προφανώς και για λόγους οικονομικούς, δεδομένου ότι οι επιδοτήσεις από την Ε.Ε. εξαρτώνται από τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται πάνω στα νησιά αλλά και για να καταδείξουν την «επιτυχία» της εφαρμογής της κοινής δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας.

Ψέμα τρίτο: Θα ληφθούν μέτρα «ανακούφισης» των νησιών και θα δοθεί η δυνατότητα να φύγουν οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό συμβαίνει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όλες οι ευάλωτες περιπτώσεις αναχωρούν από το νησί (ιδίως οι σοβαρά ασθενείς, οι οικογένειες με βρέφη και μονογονεϊκές οικογένειες, τα ασυνόδευτα ανήλικα).»

Είμαστε αντίθετοι στο σχέδιο της κυβέρνησης για λειτουργία παλαιών και νέων δομών – κολαστήρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και συνοπτικών διαδικασιών απέλασης.

Η παρατεταμένη παραμονή και ο εγκλωβισμός των προσφύγων στα νησιά δεν οφείλεται ούτε στον γραφειοκρατικό κυκεώνα ούτε σε δυσλειτουργία των υπηρεσιών. Είναι αποτέλεσμα πολιτικής επιλογής να ενισχυθεί με κάθε τρόπο το δόγμα της αποτροπής με κάθε κόστος για τις τοπικές κοινωνίες.

Στηρίζουμε τον αγώνα των προσφύγων για διεθνή προστασία και των μεταναστών για μια καλύτερη ζωή και ζητάμε να επιτραπεί άμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες να συνεχίσουν νόμιμα το ταξίδι τους στις χώρες που επιθυμούν να φθάσουν.
efsyn

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news