facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Αποκάλυψη: Η γκάφα του ΑΠΕ ήταν και της πρεσβείας μας στην Αγκυρα [έγγραφα]

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε με το τηλεγράφημα του ΑΠΕ για τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν για δημοψήφισμα στη Θράκη νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως.
Σύμφωνα με το liberal.gr και παρά τις διαψεύσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, χθες Τετάρτη, ο ανταποκριτής του ΑΠΕ Αρης Αμπατζής ο οποίος απελύθη, είχε αναδημοσιεύσει το ίδιο τηλεγράφημα του γραφείου Τύπου της πρεσβείας μας στην Άγκυρα, το οποίο είχε στείλει αντίστοιχο, πανομοιότυπο πρωτοκολλημένο έγγραφο προς τον κ. Παππά, την κα Γεροβασίλη, τον κ. Κρέτσο αλλά και προς τις υπηρεσίες του ΥΠΕΞ, με τίτλο «Δήλωση Ερντογάν για δημοψήφισμα για το νομικό καθεστώς της Δυτικής Θράκης». Το Liberal φέρνει στη δημοσιότητα ακριβώς αυτό το τηλεγράφημα του γραφείου Τύπου της πρεσβείας μας στην Άγκυρα που εστάλη στην Αθήνα στις 17/10, με αριθμό πρωτοκόλλου 1203.
Μόλις όμως ξέσπασε ο σάλος, το τηλεγράφημα αυτό αντικαταστάθηκε από νεότερο από τους ίδιους αποστολείς, προς τους ίδιους παραλήπτες, με ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, που όμως έχει διορθωθεί ως προς τις επίμαχες δηλώσεις του Ερντογάν, όπως ακριβώς έκανε και το ΑΠΕ μετά τον σάλο που προκλήθηκε.
Με την διόρθωση αυτή, δηλαδή την αντικατάσταση του επίμαχου τηλεγραφήματος από άλλο, με όμοιο αριθμό πρωτοκόλλου, οι αρμόδιοι της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης θεώρησαν ότι θα μπορούσαν να «παρακάμψουν» και την διόρθωση. Όμως η αντικατάσταση υπηρεσιακού εγγράφου που ήδη έχει πρωτοκολληθεί από νεότερο, που χαρακτηρίζεται από τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου, δεν είναι μια απλή υπόθεση, όταν μάλιστα πιστοποιείται από υπηρεσιακά email.
Τι απαντά η γ.γ. Ενημέρωσης
«Σε ψευδές, παραπλανητικό και προσβλητικό για την ΓΓΕΕ και τα στελέχη της δημοσίευμα της ιστοσελίδας Liberal.gr, ο ανώνυμος συντάκτης του διείδε «αρρυθμίες» της υπηρεσίας μας, αναφορικά με το θέμα το οποίο προέκυψε με τη δήλωση Ερντογάν για «Εθνικό Συμβόλαιο». Επ’ αυτού του θέματος, και σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι στη διάθεση της ΓΓΕΕ, διευκρινίζονται τα εξής:
1. Στις 13.30 της 17ης Οκτωβρίου 2016, τηλεγράφημα του ΑΠΕ/ΜΠΕ κάνει αναφορά στις σχετικές δηλώσεις Ερντογάν.
2. Στις 14.52 της ίδιας ημέρας, το Γραφείο Τύπου Εξωτερικού (ΓΤΕ) Άγκυρας ενημερώνει για την ύπαρξη του δημοσιεύματος, παραθέτοντας τα σχετικά αποσπάσματα.
3. Στις 15.48, το ίδιο ΓΤΕ διαπιστώνει ότι υπάρχει μεταφραστικό λάθος στο ως άνω δημοσίευμα του ΑΠΕ και, με Ορθή Επανάληψη του προηγούμενου εγγράφου, ενημερώνει άμεσα σχετικά τη διεύθυνση Α4 του Υπουργείου Εξωτερικών, την Πρεσβεία στην Άγκυρα και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες.
4. Στις 18.24, το ΑΠΕ/ΜΠΕ αποστέλλει διορθωτικό τηλεγράφημα για το ίδιο θέμα.
Ως εκ τούτων, από την απλή χρονική παράθεση των γεγονότων προκύπτει πως η Υπηρεσία μας δεν φέρει ευθύνη για το μεταφραστικό λάθος του συνεργάτη του ΑΠΕ/ΜΠΕ, αλλά αντιθέτως, εντόπισε εγκαίρως το σφάλμα και προέβη στις αναγκαίες κινήσεις. Σημειώνεται πως τα υπηρεσιακά σημειώματα του Γραφείου Τύπου της Άγκυρας και κάθε Γραφείου Τύπου Εξωτερικού έχουν συγκεκριμένους αποδέκτες και δεν πρέπει να δίνονται στη δημοσιότητα, για προφανείς λόγους. Γι’ αυτό, διετάχθη ήδη από το ΓΓ Λευτέρη Κρέτσο Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η διαρροή των σχετικών εγγράφων.
Εν συνεχεία, ο ανώνυμος συντάκτης του Liberal καταγγέλλει τη ΓΓΕΕ και τον Γενικό Γραμματέα για «υπηρεσιακές αυθαιρεσίες» και «κομματικές προτεραιότητες», με υπονοούμενα και ψευδείς ισχυρισμούς. Αντί άλλης απάντησης επισημαίνεται πως, σε απόλυτη αντίθεση με ό,τι συνηθιζόταν στο παρελθόν, δεν έχει γίνει ούτε μία τοποθέτηση σε Γραφείο Τύπου του Εξωτερικού βάσει κομματικών κριτηρίων. Η ΓΓΕΕ ήταν η πρώτη Δημόσια Υπηρεσία που εφάρμοσε αντικειμενικό σύστημα μετακινήσεων στελεχών στο εξωτερικό με μοριοδότηση, κατ’ εφαρμογήν του ν. 4339/2015.
Επίσης, ο ανώνυμος συντάκτης έχει το θράσος να κατηγορεί το Γραφείο Τύπου Νέας Υόρκης για το «περούκα-gate», αντί να ζητήσει από τον πολιτικό βραχίονα των συμφερόντων της διαπλοκής, τη Νέα Δημοκρατία, να καταδικάσει τα όσα ευτράπελα εκ πρώτης όψεως, αλλά ανησυχητικά στην ουσία τους συνέβησαν στη Νέα Υόρκη.
Καταγγέλλεται, τέλος, στέλεχος του Γραφείου Τύπου Παρισίου ότι τάχα παρανόμως συνυπηρετεί στο ίδιο Γραφείο με τη σύζυγό του, και επιπλέον ότι θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σε καθεστώς συνταξιοδότησης. Προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνεται ότι ο εν λόγω υπάλληλος έχει ενάμισι χρόνο υπηρεσίας ακόμη μέχρι να συνταξιοδοτηθεί, βρίσκεται τοποθετημένος με το καθεστώς της συνυπηρέτησης για παντρεμένα ζευγάρια - όπως ορίζει ο νόμος - και αμείβεται με μισθό εσωτερικού. Μιλάει άπταιστα αραβικά και ήταν ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του ΓΤΕ στο Κάιρο. Για αυτό του ζητήθηκε να συνεπικουρήσει τον άρτι αφιχθέντα αντικαταστάτη του κατά την τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου - Αιγύπτου.
Να υπενθυμίσουμε στο Liberal.gr και στους ανώνυμους «insiders» που το τροφοδοτούν με υπηρεσιακά έγγραφα ότι το 2015 η νυν πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας παρέλαβε δύο Γραμματείες σε κατάσταση αποσύνθεσης, που είχαν μετατραπεί σε μονταζιέρες εξυπηρέτησης και προβολής του εκάστοτε Γενικού Γραμματέα και της κυβέρνησης που εκπροσωπούσε.
Αυτό που προφανώς ενοχλεί τους εκδότες του Liberal.gr είναι το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διενήργησε με απόλυτη επιτυχία και διαφάνεια το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος απέφερε πάνω από 250.000.000€ στο Δημόσιο, εκ των οποίων το 1/3 έχει ήδη εισπραχθεί.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον η υπηρεσία και τα στελέχη της δέχονται τις συνεχείς αήθεις επιθέσεις των φερέφωνων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ως εδώ, όμως! Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας λειτουργεί έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία των στελεχών της που βάλλονται αδίκως - και έτσι θα συνεχίσει».
iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news