facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Πολάκης σε εργαζόμενους στο ΕΣΥ: Πάντα υπήρχαν προβλήματα, αλλά δεν είδα τότε τέτοιες κινητοποιήσεις

«Η δυσπιστία από πλευράς των εργαζομένων στα νοσοκομεία είναι σε ένα βαθμό δικαιολογημένη, με βάση την προηγούμενη εμπειρία τους στα χρόνια των μνημονίων», δήλωσε, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ενώ προσπάθησε να τους καθησυχάσει με ένα ρητό: «άλλοι παπάδες ήρθανε, άλλα χαρτιά βαστούνε».

Ο κ. Πολάκης, είπε ότι πάντα υπήρχαν προβλήματα στην Υγεία, αλλά δεν είδε τέτοιες κινητοποιήσεις τότε.

Ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέλυσε το πρόγραμμα προσλήψεων, απαντώντας στις καταγγελίες για τα κενά στα νοσοκομεία λέγοντας ότι ήδη έχουν προσληφθεί 1.200 γιατροί, 187 διασώστες του ΕΚΑΒ και 578 μόνιμοι νοσηλευτές, ενώ όπως τόνισε στόχος είναι άλλα 4.000 άτομα να προσληφθούν ως τον Ιανουάριο στον χώρο της Υγείας με χρήματα, ένα κονδύλι περίπου 50 εκατομμυρίων που εξασφαλίστηκε από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για την υπόθεση με τα παραπεμπτικά διαγνωστικής αρθροσκόπησης, έκανε λόγο για κομπίνα του κυρίου Σαλμά και των γαμπρών του και στην οποία εμπλέκονται Βορίδης, Σκανδαλάκης και Πατούλης.

Τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια ανάταξης του συστήματος αλλά και για καθυστερήσεις λόγω σαπημένου κράτους.

Ο κύριος Πολάκης τόνισε ότι υπήρχαν σκανδαλώδεις διαδικασίες στην αγορά ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στο παρελθόν και τόνισε ότι έχουν αγοραστεί 90 σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ άλλα 20 ήταν ανενεργά σε κέντρα υγείας.

Αναφερόμενος στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το χαρακτήρισε απόστημα και κεντρικό μηχανισμό μεταφοράς μαύρου χρήματος.

«Ο κατήφορος του συστήματος σταμάτησε αλλά υπάρχουν ακόμη βαθιές πληγές και έχουμε πλήρη συναίσθηση», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σε ότι αφορά στο στοίχημα που έχει η κυβέρνηση, δήλωσε ότι »δεν είναι ένα, αλλά είναι πολλά, ενιαία και ταυτόχρονα. Διαπλοκή, άδειες καναλιών, έλεγχος μεγάλου πλούτου και φοροδιαφυγή» είναι η δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε να οδηγηθεί σε μια μεγάλη αλλαγή το κράτος.


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news