facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ξεκάθαρο μήνυμα ΔΝΤ σε Βερολίνο και Βρυξέλλες: Οι όροι για τη συμμετοχή μας είναι συγκεκριμένοι

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε Βερολίνο και Βρυξέλλες πως η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα έχει συγκεκριμένους όρους, ο οποίοι δεν έχουν αλλάξει. Αυτοί είναι «μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους».

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, εν όψει των εργασιών της Συνόδου του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον, η Κριστίν Λαγκάρντ ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει την πρόοδο στην εφαρμογή των «αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», σημείωσε πως για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα «απαιτείται βιώσιμο χρέος και σοβαρές μεταρρυθμίσεις». «Οι όροι μας είναι γνωστοί εδώ και καιρό και δεν έχουν αλλάξει» πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε πως το Ταμείο έχει μόλις ολοκληρώσει την αξιολόγηση του «άρθρου 4» και γι' αυτό έχει καθαρή εικόνα για την κατάσταση. «Θα στείλουμε σε περίπου δύο εβδομάδες αποστολή για να βοηθήσουμε την αξιολόγηση, στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM», σημείωσε, τονίζοντας ωστόσο ότι το ΔΝΤ αυτή τη στιγμή δεν μετέχει στο πρόγραμμα.

Σχετικά με την παγκόσμια οινομία είπε πως παραμένει υποτονική για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Το “κλειδί” είναι να δράσουμε άμεσα» συμπλήρωσε. Η επικεφαλής του Ταμείου εστίασε στην αναγκαιότητα μεγαλύτερης συνεργασίας, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη και να επιμεριστούν καλύτερα τα οφέλη της οικονομίας. Όσον αφορά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, κατέστησε σαφές ότι αρκετές τράπεζες θα πρέπει να ελέγξουν και να αναπροσαρμόσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Όπως είπε η παγκοσμιοποίηση και η συνεργασία πρέπει να έχουν οφέλη για όλους και ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να τονωθεί η ανάπτυξη και να μειωθούν οι ανισότητες. Στο πλαίσιο αυτό, η Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τις χώρες που έχουν δημοσιονομικό περιθώριο όπως η Γερμανία, ο Καναδάς και η Κορέα να τον χρησιμοποιήσουν. Οι χώρες που δεν έχουν δημοσιονομικό περιθώριο, σημείωσε η ίδια, θα πρέπει να κατευθύνουν τις δαπάνες τους σε πιο παραγωγικές δραστηριότητες, όπως οι υποδομές, η έρευνα και η καινοτομία.

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news