facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Κεδίκογλου: Είστε ηθικός αυτουργός συγκάλυψης της τραγωδίας στην Αίγινα - Δρίτσας: Είστε τυμβωρύχος

Η τραγωδία της Αίγινας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, μεταξύ τους και ένα παιδί 5 ετών, αναβίωσε σήμερα στη Βουλή, στη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης του Σίμου Κεδίκογλου προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε ανοιχτά την κυβέρνηση για επιχείρηση συγκάλυψης, επισημαίνοντας ότι δόθηκαν εντολές στους λιμενικούς που τους απέτρεψαν από το να κάνουν σωστά τη δουλειά τους με αποτέλεσμα το θρίλερ για το ποιος ήταν ο οδηγός του ταχυπλόου που εμβόλισε το μικρό τουριστικό σκάφος με τους 21 επιβαίνοντες στο στενό της Μονής. Ο κ. Κεδίκογλου μίλησε μάλιστα για φυσικούς αυτουργούς (λιμενικούς) και ηθικούς αυτουργούς (πολιτική ηγεσία).

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του κ. Δρίτσα που μίλησε για επιχείρηση αναζήτησης πολιτικής υπεραξίας σε βάρος νεκρών. Δεν καλύπτουμε κανέναν, εσείς τι σκοπιμότητες υπηρετείτε, αντέταξε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Κεδίκογλου: Για ποια τυμβωρυχία μιλάτε; Έχουμε ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος; Είστε περήφανος για αυτό; Πρώτη φορά το λιμενικό δεν έχει κάνει καλά δουλειά του. Κανένας λιμενικός δεν συμμετείχε στη διάσωση. Το σκάφος γιατί το αφήσατε παραπεταμένο; Η πραγματογνωμοσύνη τώρα θα είναι αμφισβητήσιμη...
Δρίτσας: Καλλιεργείτε ψευδείς εντυπώσεις. Πήγα γιατί αυτό έπρεπε να κάνω. Τελεία. Αυτό έπρεπε να κάνει ένας υπουργός, ήμουν διακοπές και έφυγα, για να φτάσω και όχι να συμμετάσχω στην ανακριτική διαδικασία. Κόψτε τα ψέματα. Δεν έχετε επιχειρήματα, προσβάλλετε το λιμενικό.

Ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε πως οι επιβαίνοντες είχαν αποχωρήσει, όταν εντόπισε το ταχύπλοο και αναρωτήθηκε αν στόχος της ΝΔ είναι να αποδείξει ότι στο σκάφος ήταν ο ίδιος, ο κ. Σταθάκης ή ο κ. Φλαμπουράρης.



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news