facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Συμφώνησαν για αποκρατικοποιήσεις και χρέη

Συμφωνία επήλθε μεταξύ θεσμών και ελληνικής πλευράς στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, ανέφερε ανώτατος παράγοντας του Υπουργείου Οικονομικών.

​Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας χωρίς απρόοπτα, έτσι ώστε να εντείνει τις προσπάθειες για ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος με το χρέος
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάντηση το πρωί της Παρασκευής με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, όπου τέθηκαν επί τάπητος ορισμένα από τα θέματα που πρέπει να κλείσουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας χωρίς απρόοπτα, έτσι ώστε να εντείνει τις προσπάθειες για ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος με το χρέος και την τήρηση των δεσμεύσεων που είχαν λάβει οι εταίροι το καλοκαίρι του 2015 κατά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου σχετικά με τον τρόπο ελάφρυνσης των ελληνικών δανείων.

Ληξιπρόθεσμα χρέη

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το τελευταίο Eurogroup είχε ζητήσει να παρουσιαστούν τα στοιχεία για την πορεία εξόφλησης τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να εκταμιευθεί το 1,7 δισ. ευρώ από την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Euro Working Group αναμένεται να συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα για να εκταμιευτεί στη συνέχεια από τον ESM και το ποσό αυτό, που θα οδεύσει για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου.

Αποκρατικοποιήσεις

Για το νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα του υπουργείου, συμφωνήθηκε να οριστεί από το Εποπτικό Συμβούλιο ένας σύμβουλος από την αγορά, που θα αναλάβει τη σύνταξη διεθνούς προκήρυξης από την οποία θα προκύψει η «short list» των υποψηφίων για την επιλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2016. Παράλληλα, συζητήθηκαν τα θέματα του εσωτερικού κανονισμού και του καταστατικού του υπερταμείου.

Ο συγκεκριμένος παράγοντας ανέφερε, επίσης, ότι στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς θα τεθεί και το θέμα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news