facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Κίνημα «κλείνω μπλοκάκια» με ουρές στις εφορίες για να γλιτώσουν τις επιβαρύνσεις

Κίνημα αντίστοιχο με αυτό της παράδοσης πινακίδων στο τέλος κάθε χρόνου, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις εφορίες. Αυτή τη φορά από τους λεγόμενους... «μπλοκάκηδες», όσους δηλαδή εργάζονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών που σπεύδουν να το κλείσουν μη αντέχοντας τις επιβαρύνσεις.

Το θολό τοπίο γύρω από το καθεστώς των ασφαλιστικών εισφορών που θα ισχύσει από την αρχή του 2017, έχει επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και ακόμη περισσότερες ουρές.

Οι επιβαρύνσεις που έχουν τα «μπλοκάκια» και από τα οποία γλιτώνουν οι «μπλοκάκηδες» είναι:

- Ετήσιο τέλος επιτηδεύματος που ανέρχεται σε 650 ευρώ και επιβάλλεται ανεξάρτητα από το αν ο φορολογούμενος έχει εισόδημα από το μπλοκάκι

- Επιβολή ασφαλιστικής εισφοράς με συντελεστή περίπου 27% επί του καθαρού εισοδήματος που έχει ο εργαζόμενος με το μπλοκάκι. Ακόμη και στην περίπτωση που το εισόδημα του φορολογούμενου με το μπλοκάκι είναι μηδενικό, επιβάλλεται η κατώτατη εισφορά ύψους 131 ευρώ μηνιαίως.

- Φορολόγηση του εισοδήματος με συντελεστή 22% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος ενώ ειδικά για τους μισθωτούς που έχουν και μπλοκάκι, εκτός από την ασφαλιστική εισφορά, ο φόρος εισοδήματος θα υπολογίζεται ακόμη και με συντελεστή έως και 45%. Αυτό συμβαίνει επειδή πλέον το εισόδημα από μπλοκάκι για τους μισθωτούς αθροίζεται με το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και φορολογείται με την κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών

zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news