facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Στήνουν νέα διόδια στην Εγνατία -Επιστολή διαμαρτυρίας στον Τσίπρα

Εντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι σχεδιάζεται η κατασκευή νέου σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό.

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος σταθμός διοδίων φαίνεται πως προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στην Εγνατία οδό, στο τμήμα από την Κομοτηνή προς την Αλεξανδρούπολη. Ο δήμος Μαρώνειας και Σαπών βρίσκεται στα διοικητικά όρια και οι κάτοικοι εφόσον δημιουργηθεί ο νέος σταθμός θα κληθούν να επωμιστούν επιπλέον κόστος στις μετακινήσεις τους κάτι που θα τους δημιουργήσει οικονομικό πρόβλημα.

O δήμαρχος Μαρωνειας και Σαπών αντιδρώντας στο άκουσμα της είδησης αυτής απέστειλε επστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για το συγκεκριμένο θέμα.

Ολόκληρη η επιστολή:

«Με την παρούσα επιστολή, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των δημοτών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών επιθυμώ να σας εκφράσω την αγωνία μας για την επικείμενη, όπως πληροφορούμαστε ,λειτουργία σταθμού διοδίων στην περιοχή της Μέστης, στα όρια δηλαδή των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου και Ροδόπης, που για την δική μας Π.Ε συμπίπτουν με τα διοικητικά όρια του Δήμου μας, κατά το άμεσο επικείμενο χρονικό διάστημα και σίγουρα μέσα στο 2017.

Η παραπάνω εξέλιξη, εφόσον προχωρήσει, θα αποτελέσει ένα τεράστιο αναπτυξιακό αντικίνητρο που θα πλήξει την ευρύτερη οικονομία της περιοχής αλλά κυρίως τους δημότες και εργαζόμενους στο Δήμο μας, οι οποίοι είναι και στην πλειοψηφία της χρήστες του άξονα της Εγνατίας Οδού.

Η λειτουργία ενός ακόμη σταθμού διοδίων στην Μέστη σε συνδυασμό με τα ήδη υφιστάμενο σταθμό στον Ίασμο και τον φημολογούμενο στον κάθετο άξονα Κομοτηνής –Νυμφαίας –Μάκαζα, θα δημιουργήσουν ένα «περίκλειστο» τόπο και θα τιμωρήσει πρωτίστως τους Θρακιώτες χρήστες της Εγνατίας, αφού γνωρίζετε ότι στο σημείο αυτό δεν υπάρχει εναλλακτική παράλια ή άλλη διαδρομή

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μάλιστα σε μία περίοδο κορύφωσης της οικονομικής κρίσης και της πρωτοφανούς κοινωνικοοικονομικής δυσπραγίας που πλήττει τον Δήμο μας ,έναν Δήμο με ιδιαιτερότητες γνωστές σε εσάς και φυσικά με τεράστια και διαχρονικά ποσοστά ανεργίας και μετανάστευσης στο εξωτερικό.

Κύριε Πρωθυπουργέ

Ο τόπος μας προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του βασιζόμενος σε 3 πυλώνες :την εξωστρέφεια του αγροτικού τομέα ,την ενίσχυση του τουρισμού και την προσέλκυση επενδυτών στο ΒΙΟΠΑ Σαπών όπου σήμερα λειτουργεί μία από τις δυναμικότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί οι τομείς θα δεχθούν σοβαρό πλήγμα από την επιπρόσθετη αυτήν «φορολογία» η οποία θα προστεθεί στα ήδη σοβαρά ζητήματα αυξημένου κόστους παραγωγής που εξ αντικειμένου η Θράκη σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας έχει.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να αποτραπεί η παραπάνω εξέλιξη η οποία θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα στον τόπο μας και ταυτόχρονα θα προχωρήσουν εκείνες οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα τον ενισχύσουν και θα τον θωρακίσουν οικονομικά ,αναπτυξιακά και δημογραφικά πριν η κατάσταση καταστεί ένα ανεπίστρεπτο πισωγύρισμα».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news