facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Δυο στα τρία προσφυγόπουλα δεν πήγαν τελικά στο σχολείο

Μεμονωμένα ήταν τα επεισόδια, χθες πρώτη ημέρα υποδοχής των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Καθηγητές αλλά και γονείς υποδέχτηκαν σε 16 σχολεία τα πρώτα προσφυγόπουλα λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι. Οι γονείς των Ελλήνων μαθητών συνεχίζουν βέβαια να είναι ανήσυχοι, καθώς κάνουν λόγο για έλλειψη οποιασδήποτε επίσημης ενημέρωσης αλλά και προχειρότητας από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας στο πρόγραμμα της εκπαίδευσης προσφύγων.

Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός των παιδιών που τελικά κατάφεραν να παρακολουθήσουν την πρώτη μέρα στο σχολείο. Τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για 1.500 παιδιά φαίνεται ότι πόρρω απέχουν από την πραγματική κατάσταση, μιας και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που έχει αναλάβει τη μεταφορά μιλάει για 580 μαθητές, το 1/3 δηλαδή. Από τα σχολεία πάντως, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», κάποιες διευθύνσεις σημειώνουν ότι ήρθαν λιγότερα παιδιά, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και τα μισά απ’ όσα περίμεναν και είχαν προετοιμαστεί να αναλάβουν τη διδασκαλία τους. Πηγές του υπουργείου Παιδείας, πάντως, αποδίδουν το μειωμένο αριθμό παιδιών σε καθυστερήσεις που αφορούν τις αιτήσεις των γονέων προσφύγων για να ενταχθούν τα παιδιά τους στις τάξεις υποδοχής.

Η κατανομή των προσφυγόπουλων στα σχολεία 


Συγκινητική ήταν η υποδοχή που επιφύλασσαν οι μαθητές του 67ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης στα προσφυγόπουλα.

Μαζεμένοι με τους δασκάλους τους στο προαύλιο, καλωσόρισαν με χειροκροτήματα τους μικρούς πρόσφυγες, που κρατώντας κίτρινες τσάντες και συνοδευόμενοι από ανθρώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης έφτασαν για την πρώτη τους μέρας το σχολείο.

Μαθητές υποδέχονται με χειροκροτήματα τα προσφυγόπουλα

Υπήρχαν και κάποιες εξαιρέσεις, καθώς με ένταση ξεκίνησε η πρώτη μέρα για 31 προσφυγόπουλα στο 66ο γυμνάσιο στην Ακαδημία Πλάτωνος. Γονείς που είχαν μαζευτεί από νωρίς το πρωί διαπληκτίστηκαν με μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης που συνόδευαν τα παιδιά, αλλά και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, κ. Γιάννη Παντή.

Η άφιξη των παιδιών έγινε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, λόγω του ότι συνεδρίαζε στο σχολείο ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς, αλλά και με εκπροσώπους του υπουργείου παιδείας.

Στις 3.30 περίπου το μεσημέρι, 31 προσφυγόπουλα πέρασαν την είσοδο του σχολείου μετά μουσικής, αφού ένας αποσπασμένος δάσκαλος είχε φέρει το ακορντεόν του για να υποδεχτεί τα παιδιά. Την ίδια ώρα μέλη αλληλέγγυων και ακτιβιστές διαπληκτίστηκαν έντονα με γονείς που προσπάθησαν να κρατήσουν κλειστή την πόρτα του σχολείου. Οι γονείς διαμαρτύρονταν όχι για την άφιξη των παιδιών αλλά γιατί κανείς υπεύθυνος δεν τους διαβεβαίωνε ότι τα παιδιά είναι εμβολιασμένα και υγιή. 

Πιάστηκαν στα χέρια γονείς και αλληλέγγυοι
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news