facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

«Όχι» φυσικοθεραπευτών σε πιθανό «κούρεμα» ληξιπρόθεσμων του ΕΟΠΥΥ

Αντίθετοι στο ενδεχόμενο κουρέματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι οι φυσικοθεραπευτές.

Κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητήθηκε το σχέδιο νόμου «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη των φορέων» του υπουργείου Εργασίας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) κ. Πέτρος Λυμπερίδης είπε ότι οι οφειλές πρέπει να καταβληθούν εντόκως, καθώς αυτό επιβάλλεται από την εφαρμογή της ισονομίας στη σχέση κράτους - πολιτών και αντίστροφα.

Τόνισε επίσης ότι η οριστική εκκαθάριση των παραπεμπτικών φυσικοθεραπείας που εφαρμόζεται από 1.1.2016 κατέδειξε ότι το ποσοστό απόρριψης παραπεμπτικών ανέρχεται στο 0,85% και αυτό κυρίως για τυπικούς λόγους. Εξάλλου, σημείωσε, πάντα πριν εκτελεστούν παραπεμπτικά φυσικοθεραπείας υπήρχε έγκριση από ελεγκτή ο οποίος έλεγχε τη σωστή εφαρμογή των κανονισμών παροχών των Ταμείων. Άρα δεν υπάρχει θέμα μη ορθής εκτέλεσης παραπεμπτικών.

Στην Επιτροπή τονίστηκε και το θέμα των παραμέτρων που πρέπει να ρυθμιστούν και θα προκύψουν από την πιθανή έκπτωση, εφόσον ψηφιστεί, όπως η εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας και ζητήματα επαναπροσδιορισμού των rebate και claw back, εφόσον περιληφθεί στην ρύθμιση η εξόφληση του 10% του ΕΟΠΥΥ για τα έτη 2012-15.

Επίσης, ζητήθηκε τα ποσά που οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ να συμψηφιστούν με τα ποσά rebate και claw back που υποχρεούνται να επιστρέψουν οι πάροχοι για τα προηγούμενα έτη.

Υπόμνημα

Με την ευκαιρία της παρουσίας της αντιπροσωπείας του ΠΣΦ στην Επιτροπή κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα στο οποίο τονίστηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν τους φυσικοθεραπευτές όπως:

* Το ζήτημα του προσδιορισμού ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2017 από εικονικό φορολογητέο εισόδημα που δεν έχει εισπραχτεί από τον ΕΟΠΥΥ.

* Απόδοση των εισφορών υγείας των ασφαλισμένων κατευθείαν σε ειδικό κωδικό για την υγεία.

* Ζητήματα εφαρμογής υφιστάμενης νομοθεσίας στον νέο κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ και πιθανών περικοπών παροχών σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

* Εφαρμογή ανέκπτωτου ποσού για το claw back για την προστασία των μικρών εργαστηρίων.

* Ενσωμάτωση στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης των παραπεμπτικών όλων των παραμέτρων, για να μην απορρίπτονται παραπεμπτικά για τυπικούς λόγους.

* Εφαρμογή των νέων ποσοστώσεων του rebate που συμφωνήθηκαν στη νέα σύμβαση.

* Αύξηση του προϋπολογισμού για τη φυσικοθεραπεία με βάση τις πραγματικές ανάγκες, όταν ο μέσος όρος στη Ελλάδα, έναντι των συνολικών δαπανών υγείας, είναι 1,3% και στα ευρωπαϊκά κράτη 3%.

tovima

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news