facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τσίπρας: Αν η Ελλάδα δεν βγει στις αγορές, θα είναι μια χώρα στο γύψο [βίντεο]

«Η Ελλάδα πρέπει να ενταχθεί το συντομότερο δυνατό στο QE της ΕΚΤ» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι είναι εφικτό να υπάρξουν θετικές αποφάσεις από το Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τόνισε:

-Η θέση μας στο προσφυγικό αντανακλώνται στα σημερινά συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. αναφέρε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «η πλειοψηφία των χωρών στήριξε τον πυρήνα των θέσεων μας.»

-Πρέπει να δουλέψουμε για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία. Δεν μπορούν τα κράτη μέλη να εφαρμόζουν «ευέλικτα» την αλληλεγγύη.

-Με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου δεν μπορεί να είμαστε ευτυχείς και αισιόδοξοι ότι δημιουργείται ένα καλό κλίμα για την επίλυση του Κυπριακού

-Τα προγράμματα προσαρμογής έγιναν για προετοιμάσουν τη δυνατότητα η Ελλάδα να έχει πρόσβαση στις αγορές. Αν δεν έχει, τότε η Ελλάδα θα βρίσκεται στον γύψο και κανείς δεν το επιθυμεί αυτό ούτε οι εταίροι μας.

-Κοινή διαπίστωση από όλους τους συνομιλητές μου σήμερα ήταν ότι η Ελλάδα πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

-Το γεγονός ότι δεν δόθηκε πακέτο το 1,8 δις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές οφείλεται καθαρά σε τεχνικούς λόγους. Το τεχνικό πρόβλημα λύθηκε και αυτό το ποσό θα πάει στην πραγματική οικονομία.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με την κυρία Μέρκελ είπε ότι έγινε σε καλό κλίμα αλλά δεν αρνήθηκε να μεταφέρει τη θέση της για το θέμα του χρέους, λέγοντας «Αυτό είναι κάτι δεν έχω κάνει ποτέ. Χάρη σε αυτό έχω καταφέρει να έχω μια σχέση εμπιστοσύνης με τους ευρωπαίους ηγέτες.


iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news