facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Τι αλλάζει με τις ιατρικές βεβαιώσεις για δίπλωμα ή ανανέωση άδειας οδήγησης

Ακόμα και από τον προσωπικό τους γιατρό, αρκεί να είναι συμβεβλημένος με τις κατά τόπους υπηρεσίες Μεταφορών, θα μπορούν να παίρνουν ιατρικές βεβαιώσεις οι υποψήφιοι οδηγοί και οι ηλικιωμένοι που επιθυμούν παράταση ισχύος της άδειας οδήγησης.

Αυτό προβλέπει διάταξη του υπουργείου Μεταφορών που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και θα τεθεί σε ισχύ από τις 9 Νοεμβρίου 2016, τερματίζοντας από την ίδια μέρα και τη λειτουργία των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών (ΔΙΕ).

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Μεταφορών, καταργείται πλέον η δυνατότητα συγκρότησης ΔΙΕ από τις υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειών της χώρας και στο εξής σχεδόν το σύνολο των ιατρικών εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών θα διενεργείται από γιατρούς των κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή των κρατικών κέντρων υγείας, στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους. Επίσης, εξετάσεις θα διενεργούνται και από ιδιώτες γιατρούς, συμβεβλημένους με τις οικείες υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Στελέχη του υπουργείου Μεταφορών επισημαίνουν ότι η ρύθμιση αυτή ήταν μονόδρομος, καθώς είχε διαπιστωθεί αδυναμία συγκρότησης των Επιτροπών, εξαιτίας της άρνησης συμμετοχής σε αυτές ιδιωτών γιατρών, αλλά και της αδυναμίας πληρωμής των γιατρών που προέρχονταν από τα κρατικά ή στρατιωτικά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα τα αιτήματα για ιατρικές εξετάσεις των ενδιαφερομένων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα να είναι χιλιάδες.

Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές των γιατρών των κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων ή των κέντρων υγείας που διενεργούν τις συγκεκριμένες ιατρικές εξετάσεις, διευκρινίζεται ότι θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Μεταφορών και Υγείας το προσεχές διάστημα. Έως την έκδοση της απόφασης αυτής οι ενδιαφερόμενοι θα καταβάλλουν την αμοιβή που προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις.
Η αμοιβή που θα καταβάλλεται στους ιδιώτες γιατρούς είναι ίση με το ποσό που ισχύει κάθε φορά ως κατώτατο όριο αμοιβής των συμβεβλημένων με το Δημόσιο γιατρών για επίσκεψη στο ιατρείο τους, διευκρινίζει το υπουργείο Μεταφορών.
Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται από τις υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειών για τους συμβεβλημένους γιατρούς, ενώ σε περίπτωση που έχουν κατατεθεί παράβολα για εξέταση από Δευτεροβάθμια Ιατρική Επιτροπή και δεν χρησιμοποιήθηκαν λόγω μη διενέργειας της ιατρικής εξέτασης, θα επιστρέφονται στους δικαιούχους με τη διαδικασία που προβλέπεται από την εφαρμογή του e-παράβολου.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news