facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Διαψεύδει το Κρεμλίνο ότι η Ελλάδα ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία

Διαψεύδει το Κρεμλίνο τις αναφορές ότι η Ελλάδα ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκώφ, διέψευσε στο πρακτορείο Σπούτνικ, ότι ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στην Ρωσία με αίτημα την παροχή στην Ελλάδα «οικονομικής βοήθειας», για να εκτυπώσει το δικό της νόμισμα.

Ο Πεσκώφ τόνισε ότι ο πρόεδρος Πούτιν και ο υπουργός Οικονομικών έχουν δηλώσει επανειλημμένως σε διάφορα επίπεδα, ότι η Ελληνική πλευρά και οι Ελληνικές αρχές δεν έχουν προσεγγίσει τη Ρωσία για βοήθεια.

Η υπόθεση ξεκίνησε από το βιβλίο δυο Γάλλων δημοσιογράφων της Le Monde για τον Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Φρανσουά Ολάντ φέρεται να εκμυστηρεύτηκε ότι ο Πούτιν του ανέφερε πώς η Ελλάδα ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, «γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή για να το κάνουν».

Το Μέγαρο Μαξίμου είχε διαψεύσει από χθες τις αναφορές, διαμηνύοντας: «επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

tvxs

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news