facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του Τσέσνα -Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο πιλότοι

Εντοπίστηκαν πριν από λίγα λεπτά, από τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης, τα συντρίμμια του μονοκινητήριου αεροσκάφους Τσέσνα, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την Κυριακή το απόγευμα.

Νεκροί εντοπίστηκαν και οι δύο πιλότοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος. Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν τρία χιλιόμετρα βόρεια από το πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, στις 11:58 από ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις 12:13 ο μηχανικός του ελικοπτέρου, που κατέβηκε στο σημείο, εντόπισε απανθρακωμένους τον 32χρονο χειριστή του μονοκινητήριου και τον εκπαιδευόμενο συγκυβερνήτη. Στην περιοχή σπεύδουν η ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ.

Περίπου 19 ώρες μετά την εξαφάνιση του Τσέσνα, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από τα Μέγαρα στα Καλάβρυτα και πίσω στα Μέγαρα, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και βρέθηκαν απανθρακωμένοι οι δύο χειριστές.

Το Τσέσνα είχε απογειωθεί από τα Μέγαρα με προορισμό τα Καλάβρυτα. Υπενθυμίζεται πως ο πιλότος του Τσέσνα περίπου στις 17:15 της Κυριακής ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι πρώτες έρευνες που διεξήχθησαν από πλωτό του Λιμενικού και ιδιωτικό σκάφος στην ακτογραμμή Κιάτου-Ξυλοκάστρου δεν εντόπισαν κάτι από το αγνοούμενο αεροσκάφος.

Νωρίτερα υπήρξε μία πληροφορία πως στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων εντοπίστηκαν συντρίμμια αεροσκάφους κοντά στο πάρκινγκ του χιονοδρομικού κέντρου των Καλαβρύτων, ωστόσο δεν ανήκουν στο αγνοούμενο αεροσκάφος, αλλά αποτελούν συντρίμμια παλιαότερου ατυχήματος.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news