facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Βόλβη: Μόνο 32 παιδιά πήγαν στο δημοτικό Προφήτη -Ενημερώθηκε ο εισαγγελέας

Τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης ενημέρωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης για την απόφαση γονέων του δημοτικού σχολείου Προφήτη Βόλβης να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα.

Οι γονείς έλαβαν αυτή την απόφαση εξαιτίας της φοίτησης παιδιών προσφύγων στο σχολικές αίθουσες του εν λόγω σχολείου, κατά τις απογευματινές ώρες.

Μαζί με τη σχετική ενημέρωση κοινοποιήθηκε και επιστολή πενταμελούς επιτροπής γονέων, καθώς ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δεν υφίσταται πια ύστερα από σειρά παραιτήσεων.

Η επιστολή, που φέρει τις υπογραφές των πέντε μελών της Επιτροπής, έχει τον τίτλο «Αποχή από το σχολείο λόγω προσφύγων» και κοινοποιείται τόσο στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, όσο και στον Δήμαρχο Βόλβης.
«Αποφασίσαμε την αποχή των παιδιών μας από τα μαθήματα ως διαμαρτυρία της φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στο σχολείο», αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η πρόταση να πάνε τα παιδιά σε γειτονικό σχολείο, το οποίο δε λειτουργεί.

Επικαλούνται για την απόφασή τους λόγους υγιεινής, που δεν υφίστανται και έλλειψη ενημέρωσης που επίσης δεν στέκει ως επιχείρημα, διότι και ο δήμαρχος και όλοι οι δήμαρχοι είχαν ενημερωθεί για τα σχολεία που είναι υποψήφια για να λειτουργήσουν οι ΔΥΕΠ, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ανανιάδης, υπενθυμίζοντας την υποχρεωτικότητα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και παραπέμποντας στην κείμενη νομοθεσία για την υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει εκπαίδευση στα παιδιά των προσφύγων, αλλά και στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου για τη δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους.

Σήμερα, στην πρωινή βάρδια του σχολείου πήγαν 32 μαθητές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news