facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ξεκινά τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου η εθελούσια στην Αττικής

Σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με στόχο τουλάχιστον 70 αποχωρήσεις υπαλλήλων, με αποζημιώσεις από 15.000 έως 200.000 ευρώ ξεκινάει από αύριο η Τράπεζα Αττικής.

Τα παρεχόμενα κίνητρα είναι εστιασμένα στην αποχώρηση υπαλλήλων άνω των 50 ετών, προκειμένου να μειωθεί το λειτουργικό κόστος αλλά και να αποσυμφορηθεί το οργανόγραμμα της τράπεζας από μεσαία και ανώτερα στελέχη.

Το πρόγραμμα προβλέπει αποζημίωση 14 μεικτών μισθών για όσους διαθέτουν προϋπηρεσία τουλάχιστον 15 ετών, ενώ για αυτούς που δεν πληρούν το παραπάνω κριτήριο, η αποζημίωση των 14 μεικτών μισθών διαιρούνται δια των ετών προϋπηρεσίας.

Επιπρόσθετα, δίνονται μια σειρά προσαυξήσεων στις αποζημιώσεις, οι οποίες κλιμακώνονται με βάση ηλικιακά κριτήρια.

-Για όσους είναι ηλικίας 58 ετών και άνω η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 50%.
-Για όσους είναι μεταξύ 55-57 ετών, η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 65%.
-Για τους εργαζόμενους ηλικίας 50-54 ετών η προσαύξηση στην αποζημίωση εκτινάσσεται στο 80% καθώς είναι η ηλικιακή ομάδα στην οποία εστιάζεται το πρόγραμμα εθελουσίας.
-Για εργαζόμενους ηλικίας 45-40 ετών η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 60%.
-Για εργαζόμενους ηλικίας 40-44 ετών η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 55%.
-Για εργαζόμενους ηλικίας 30-39 ετών η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 45%.
-Για όσους είναι μέχρι 29 ετών, η αποζημίωση προσαυξάνεται κατά 20%.

Επιπρόσθετα, όσοι κάνουν χρήση του προγράμματος, θα πάρουν επιπλέον δύο μεικτούς μισθούς για κάθε ανήλικο τέκνο, θα συνεχίσουν να έχουν δύο χρόνια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το Ταμείο, καθώς και τις καλύψεις του ομαδικού συμβολαίου της Groupama για αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Το ελάχιστο όριο της αποζημίωσης έχει οριστεί στις 15.000 ευρώ και το μέγιστο στις 200.000 ενώ οι εργαζόμενοι που θα κάνουν χρήση του προγράμματος θα αποχωρήσουν από την εταιρία στο τέλος Νοεμβρίου.

Οι υπολογισμοί των αποζημιώσεων θα διενεργηθούν με τον μεικτό μισθό, όπως ίσχυε τον Δεκέμβριο του 2015, εξέλιξη που αποτελεί ένα επιπρόσθετο κριτήριο, καθώς από 1/1/2016 οι μηνιαίες απολαβές έχουν μειωθεί λόγω της μετενέργειας.

skai

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news