facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Σταθάκης: Ουσιαστική λύση για το χρέος από το 2018 και βλέπουμε...

Την άποψη ότι οι διαδικασίες για τη ρύθμιση του χρέους έχουν ήδη ξεκινήσει, όμως οριστική λύση θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018, εκφράζει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ο κ. Σταθάκης αναφέρει: «Η απόφαση του Eurogroup του Μαΐου κάνει λόγο για παρέμβαση σε τρία στάδια. Το βραχυχρόνιο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ενώ παράλληλα προχωρούν οι συζητήσεις για τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις, που θα υλοποιηθούν μέχρι το τέλος του προγράμματος. Τότε θα αποτιμηθούν οι περαιτέρω πρωτοβουλίες, προκειμένου το χρέος να είναι βιώσιμο σε μακροχρόνια βάση. Στον σχεδιασμό αυτό δεν έχει αλλάξει κάτι».

Στην ερώτηση γιατί επιμένει το ΔΝΤ στα εργασιακά και κατά πόσο γρήγορα μπορεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση ο κ. Σταθάκης λέει ότι «το μεγαλύτερο μέρος των θεμάτων είναι θεσμικό και αναφέρεται σε διαρθρωτικές αδυναμίες», εκτιμώντας πως «μπορεί γρήγορα και οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία».

«Εμείς θέλουμε να καθιερώσουμε ένα πλαίσιο για τις συλλογικές συμβάσεις, αντίστοιχο εκείνων που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η Επιτροπή Σοφών κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις, στη βάση των οποίων έχει συμφωνηθεί να προχωρήσει ο διάλογος. Στον βαθμό που όλες οι πλευρές σεβαστούν τη συμφωνημένη διαδικασία, πιστεύω ότι σύντομα θα βρεθεί κοινός τόπος» καταλήγει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/zougla

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news